Bortglömt inlägg...



Hittade detta inlägget som ett utkast, var ju lixom meningen att det skulle vart inlagt när det skrevs i tisdags...

I söndags när jag kom hem var det nån jäkel som bakat i mitt kök utanatt röja upp efter sig! Jag hatar sånt!
Tyvärr händer det ganska ofta hemma hos mig... Denna gången hade jag varit riktigt seriös faktiskt. Vi hade ju prinsessfest i lördags och eftersom jag var ledig både fredag och lördag hade jag erbjudit mig att baka en prinsesstårta. Har länge velat pröva att göra sugarpaste och tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle då jag hittat ett recept som verkade bra.
Det började sådär med att kakan som stod i receptet blev bra i kanterna men som kladdkaka i mitten. GRRR!!! Efter att ha övergått till farmors säkra recept på tårtbotten gick det bättre =) Vaniljkrämen förflöt också utan större problem och likaså sugarpasten, det var lixom mer tiden som var problemet...
Tänkte ju gjort det mesta på fredagen så jag bara hade garneringen kvar till lördagen men det blidde lixom inte så (kom lite solning i det fina vädret och lite grillning och eldning på lagret emellan) Sen fick min mage spel på fredagkvällen så jag spydde fram till fyra på mornen så jag kom inte direkt upp i tid heller... Men det är en annan historia...

Till slut blev jag iaf färdig och riktigt nöjd med resultatet måste jag säga =)

Kul var det med så är det någon som behöver en tårta är det bara att höra av sig ;)

Prinsessfesten blev lyckad, bröllopet var snyftigt vackert och våra tiaror glittrade ikapp med Victoria & Daniels leenden. Tyvärr tog vi beslutet att avsluta kvällen på socitén vilket jag skulle vilja säg var mindre lyckat... Inte kul alls, faktiskt nästan osmakligt skulle jag vilja säg... Det var nämligen 'Victoria secret' visning den kvällen, vilket innebar skabbigt smala 15-åriga tjejer som inte ens fyllde ut underkläderna de visade upp. Tragiskt!

Receptet:

Farmors sockerkaksbotten
(liten tårta, form på ca 22cm)

- 3 ägg
- ½ kkp socker
- ½ kkp vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker i 5 min. Blanda ner resten och häll i en smörad och bröad form.
Gräddas mitt i ugnen på 175 grader 50-55 min.

Vaniljkräm

- 4 äggulor
- 3 dl mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- 3/4 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 2+2 dl vispgrädde
- 1 dl kvarg el. kesella

Blanda äggulor, mjölk, vaniljsocker, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning. Vispa grädden fast och vänd ner i vaniljkrämen tillsammans med kvargen/kesellan när krämen svalnat.

Orkar/har man inte tid att vara så seriös att man gör krämen själv skulle jag tro att det funkar lika bra att köra med pulvervarianten (vaniljsås som man bara gör tjockare) har inte testat detta själv än men tänkte göra det nästa gång.

Sugarpaste

- 1½ tsk gelatinpulver
- ½ dl matolja
- ½ dl vit sirap
- 7 dl florsocker

Häll vatten och gelatinpulvret i en kastrull och värm tills gelatinet smält. Tillsätt matoljan och sirapen. åt svalna 15 min. Sikta florsocker i en skål och häll vätskan över. Knåda till en slät massa. Förvara massan i en påse så den inte torkar. Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.

- jordgubbssylt/kompott

Dela sockerkaksbottnen i två delar, lägg på jordgubbssylten/kompotten och en tredjedel av vaniljkrämen. Lägg på den andra bottnen och lägg på resten av vaniljkrämen. Ställ i frysen i  1 timma. Vispa under tiden resten av grädden och kavla ut sugarpasten tunnt till en cirkel som är ca 5 cm större än tårtan på alla sidor. Bred sedan ut grädden över kakan, lägg över sugarpasten och skär rent runt kanten.

Garnera med smält vit choklad som spritsas i ett fint mönster och sikta över florsocker. Jag använde även silver och guldkulor att garnera med. Fick pensla med lite vatten för att de skulle fastna. Kronan gjorde jag av guldpapper.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se