Telefonkåt...

Hmm, har verkligen inget vettigt att skriva men känner att jag måste uppdatera...

Hörde att mitt kusinbarn hade en bakfull mamma till salu på blocket i söndags efter kalaset, tyckte jag var kul! Vet dock inte om det verkligen låg ute på blocket eller om det bara var något hon sa. Var tydligen ganska många som föll ifrån under kvällen. Tur att man e duktig på att hantera alkohol så man orkade vara med hela kvällen ;)

Det börjar ju närma sig vår lilla tripp nu och jag har idag varit och tagit de sista vaccinationssprutorna så nu slipper jag agera nåldyna på ett tag framöver. Måste bara komma ihåg att jag ska ta den tredje twinrix-sprutan i juli för att så fullt skydd så snälla ni PÅMINN MIG!!!
Idag kommer Karro, Cicci, Jokob & Erik hem på en sista visit innan vi ger oss av, jag har pratat med Andreas om jobbet, träffat Annelie och Maria och i morn blir det tvätta som gäller så jag tror jag har allt under kontroll...

Som vanligt har vi ju inte planerat så mycket i förväg men vi har iaf boende tre nätter i Ho Chi Minh och sedan ska vi flyga upp till Hanoi för att därifrån ta oss nedåt, troligtvis med buss eller tåg. Sen vill jag åka till Angkor Wat också, det ligger ju i Kambodia så det får bli någon typ av utflykt dit också. Utöver detta tänker vi ta det som det kommer, förhoppningsvis blir det en hel del shopping, sol, bad och god mat. Har även tänkt sy upp lite kläder. Karro räknar med att gå ner i vikt eftersom hon inte gillade maten i Thailand. Får väl se hur det går med det.
Har lite blandade känslor över den här semestern, såklart ska det bli superkul att komma iväg igen men nu finns det ju något hemma i Sverige att sakna så det känns... annorlunda, helt enkelt.
Man har ju vant sig vid att höras varje dag nu och det är något som jag verkligen kommer sakna. Träffas har vi ju inte hunnit göra så mycket så det tror jag inte kommer bli så farligt men just att inte kunna prata, det kommer bli tufft.
Jag tror ioafs att tiden kommer flyga fram och så vips så är man hemma igen, vi kommer nog ha fullt upp och så finns ju faktiskt facebook. Kommer nog att bli en hel del meddelanden där...
För övrigt har jag nu överskridit mina 1000 fria min med 398min, sms=312st. Kanske är tur att man ska iväg så mobilräkningen kan stabilisera sig lite, får se till att träffas lite oftare när jag kommer hem så vi slipper spendera så mycket tid i telefon.

Tro nu inte att jag ångrar att vi bokade resan, nej, nej, ABSOLUT INTE! Det ska bli superkul och nästa gång jag uppdaterar kommer jag troligtvis göra det från ett mycket varmare ställe =)

Puss och Kram på er!


Slappsöndag

Idag har jag inte gjort mycket kan jag tala om. Igår var det 115års-kalas och det var ett bra sådant! Förflyttade mig till soffan framåt eftermiddagen och kollade på 'Finding neverland'. Det är verkligen en fantastisk film! Om än så sorglig... Efter att ha gråtit en skvätt till filmen var det dags för frukost besåtende av fyra ballerina pepparkaka (ca 17.00) Nu känner jag nog att jag är redo för något lite rejälare. Funderar på varma mackor... Måste bara ta mig ur soffan och fixa dem...

Emma var här innan festen. Var kul att träffa henne igen, och så ficka jag jättefina presenter av henne. En thermosmugg av återvunnen plast, schweizisk varm choklad, en väggskylt och en 'bängel'. Blev superglad!

Redo för fest

Okej, nu är jag tillbaka efter en liten matpaus men jag ska förklara: Framåt sextiden började jag på allvar fundera över vad jag skulle äta. Göran hade skrivit på fb att han ätit kinamat och när jag kommenterade det visade det sig att han hade massa över så jag traskade upp till honom och käkade. Vore ju snd att låta det gå till spillo lixom... Hade sån tur att han även hade jordgubbcheesecakeglass, så det var ett riktigt lyckat drag av mig, precis vad jag behövde =)


Ciao!

En arbetsvecka på telefon!

Jag fick en kommentar på mitt ika-inlägg med ett youtube-klipp från barnprogrammet som fick mig att gå in och kolla lite fler klipp på showen och jag måste säg att jag tyckte hon var ganska kul! Jag hittade inte just det jag letar efter när hon ska presentera skelettet Åke och säger 'Det här är min kompis Åke, han e ett skälätt' för det är typ det enda jag kommer ihåg. Men jag hittade ett annat avsnitt som faktiskt var ganska kul (speciellt boxningen):
...
Nu får jag det tyvärr inte att funkar så jag kan lägga in klippet här men ni får en länk istället:
http://www.youtube.com/embed/x3VilWX6ehs

Natten mellan fredag och lördag snöade det typ 10cm. Jag skulle till jobbet och brukar köra getterövägen så jag kommer nere vid hamnen. Det var ju inte speciellt bra plogat någonstans men när jag skulle svänga av där såg jag att cykelbanan var jättefint plogad medans vägen var ett rent h..vete. Kändes som om de haft lite fel prioriteringar där! Det är väl inte en j..vel som ger sig ut och cyklar i 10cm nysnö eller!!?? Nu har det nästan töat bort lagom tills det blir minusgrader igen.

Gick bort till Kusthotellet på lunchen igår och det kändes lite som man var på Arktis med isflaken som flöt runt i havet


Hittade en annan go bild på Aslan också i mobilen

så mysigt brukar vi ha det på mornarna, konstigt att man inte vill gå upp...?

Sen kan jag även berätta att jag fått jordens telefonräkning! Jag har ju tagit upp det innan att det blivit en del samtal nu på sistone men detta slog mina förväntningar (om man nu kan kalla det det) med hästlängder! Jag har ju ett abb där det ingår 1000 fria minuter (nästan 17h) och förra månaden gick jag över det med ett par minuter.
Det slog jag med RÅGE på den fakturan jag fick nu!
2150 min!!! (nästan 36h!)
Jag harför sjutton pratat i telefon nästan en hel arbetsvecka, på en månad! och då är det ju bara de samtalen som jag ringt upp som är med! SHIT!
Sms: 368st (bara)
Men det är lätt värt det =)
Får nog dock börja överväga våra abbval om vi ska fortsätta såhär...

Ika i rutan

Jaha, då var det väl dags för ett nytt inlägg...
Igår på P3:s hemsida såg jag en nyhetsflash om Ika Nord. Minns ni henne? Ika i rutan, som pratade väldigt lustigt och hade en skelettkompis som hette Åke? Jag minns det väl. Vet dock inte riktigt om jag gillade programmet eller om jag bara minns det för att det var ett ganska udda program.

I morse var jag på vårdcentralen och fick en ny vaccinspruta. Denna gången var det mot Japansk encefalit och de härliga biverkningarna var feber och allmän sjukdomskänsla. Han inte kännt något än så jag hoppas jag ska klara mig. Ska få en till precis innan vi åker. Har/ska även förnya stelkramp och polio, få för hepatit A&B samt dricka nåt hemskt som ska göra så man inte får kolera. Har en känsla av att det inte kommer smaka hallon...
Vi var inte heller helt poppis eftersom vi är så sent ute och vissa sprutor ska man ta i två omgångar med tre veckors mellanrum, men men så e d när man inte är ute i god tid...

Idag är en sån dag som man bara vill ska ta slut, har nämligen storslagna planer för kvällen! Tyvärr kan jag inte berätta om det här så ni som sitter och är nyfikna nu får snällt vänta lite till ;) 
För att jag vill att dagen ska gå fort tänkte jag fixa Henke & Robbans sponsorblad, men det sket sig eftersom jag glömde mallen som Henke lagt i min brevlåda. Kanske får kolla det med Henke. Hoppas dom inte måste ha den idag... Så e d när man har minne som en guldfisk!

Inte så mycket vettigt att säga idag kanske men så e d ibland...
Ha en bra helg
Kram på er!

Granmördare...

Idag har min gran sett ljuset för sista gången. Jag styckade honom med sekatören, stoppade undan bevisen i en sopsäck och nu vilar han på komposthögen. Det har varit aktuellt att befria honom från hans lidande ett bra tag nu men jag har lixom inte riktigt haft tid (eller lust för den delen) Idag visade han dock tydligt hur illa det var ställt då han med en dödsryckning kastade en av kulorna i golvet. Givetvis var det inte en av plastkulorna så jag fick börja med att sopa skärvor innan jag tog tag i det riktiga arbetet...


I tidags hade Karro bjudit in till spa-kväll i Bjurum. Hon hade fixat Christers badtunna plus att bastun var varm och bubbekbadkaret påfyllt. Var supermysigt! Vi började med att grilla lite korv innan vi gav oss på spaandet. Vi turades om på bastun och badkaret och när tunnan äntligen var varm hoppade vi i alla elva. Det var riktigt mysigt att sitta där i värmen medan snön yrde och vinden ven omkring oss.

Sen var det ju den där lilla petitessen med min födelsedag också...
I onsdags hade jag lite kalas för familjen. Jag var ledig hela dagen så jag hade gott om tid att städa och fixa mat. Till förrätt hade jag melon med skinka och brieost som jag satt på tandpetare, till huvudrätt blev det soppa med kyckling och cashewnötter (tack Annika för receptet) och efterrätten bestod av chokladmoussetårta. Efter detta tror jag de flesta var mätta och belåtna, det var iaf jag.
Lägger upp recptet på soppan i slutet på inlägget om det är någon som är sugen på att prova. Den är superenkel att göra och det blir kanongott när man får kycklingen och nötterna till.
Det var ett mysigt kalas där vi gick igenom allt från badtunnor till monarkins vara eller icke vara. Och presenterna var toppen så tack så mycket! Måste erkänna att Sandras var årets favvo. det var ett pimp-kit till mitt wii

Supersnyggt och så himla jag! Blev ju inte heller sämre av att jag även fick nya super mario så det kan nog bli en och annan timma framför det nu...
På torsdagen (själva födelsedagen då) snöade det i princip hela dagen så jag gjode inte mycket. Det var meningen att vi skulle tittat på bandyn men vi hoppade det med tanke på vädret och väglaget (och med tanke på att de förlorade med typ 11-2 missade vi nog inte så mycket). Jag åkte ut till Bjurum och åt lunch och skurade ur badtunnan innan jag halkade hem igen. Kvällen spenderades på bästa tänkbara sätt i soffan med trevligt sällskap på besök =)

Potatissoppa med kokosmjölk 
(5 pers)
 
1 purjolök
1 morot
2 palsternacka
4-5 potatisar
3 hönsbuljong tärningar eller Kycklingfond
7,5dl-1 liter vatten
1 burk kokosmjölk 400 ml
1 lime/citron
1-2 tsk sambal oelek
grädde
5 st Kycklingfiléer
cashewnötter
bröd
 
Skala och skär potatis, morot, palsternacka i mindre bitar. Skär purjon i skivor. Koka upp vatten med buljongen och lägg i grönsakerna och låt koka mjuka.töm i kokosmjölken och sambal oeleken (Stark så var lite försiktig med den) pressa i saften från limen. Passera nu alltihopa med en mixerstav.
 
Kycklingen steker du antingen i ugnen eller på spisen krydda med salt och peppar (ev citronpeppar). Skär den sedan i skivor när man ska servera och har på ett fat bredvid. Ett gott bröd att doppa till och du har en perfekt bjudrätt.

Chokladmoussetårtan gör jag av mitt kladdkakereceptsom redan ligger uppe (får inte vara för kladdig dock till detta) och sen breder man bara ut mousse av valfri smak ovanpå och låter stå i kylen ngn timma innan men serverar. Blir lite lyxigare än vanlig kladdkaka och framförallt sanslöst gott!

Puss och Kram!



Isfiske

I söndags var en sån där härlig dag. Jag var ledig, hade inte vart ute så jag var varken särskilt trött eller bakis och det mesta kändes helt enkelt soft. Det bästa med dagen var att det var planerat en fisketur upp till Gunnarsjö och jag kände att ett sådant här tillfälle kan man inte låta gå till spillo. Kl 11 var vi på plats och gav oss ut på isen. Det var perfekt väder, kallt och soligt. Vi fick inte så mycket fisk, Hanna och Micke fick två stackars förskrämda abborrar som de använde som agne i försök att fånga gammelgäddan och jag måste väl erkänna att de hade den på kroken, men den rackarn bet av linan...

Här kommer iaf lite bilder från dagen


Puss & Kram!

Nytt år, nya förväntningar

Gott nytt år på er!
Hoppas ert nyårsfirande var lika lyckat som mitt. Hade en toppenkväll med vänner, skumpa och mycket skratt. Blev även inslag av snöbollskrig, brottning och korvgrillning. Som vanligt har jag inte min kamera med mig hem så bilder får ni se en annan dag. Trodde jag glömt den på festen (som vanligt) men det visade sig att jag lagt den i en låda innanför dörren hos Karro...
Nyårsfesten innehöll även allmän utdelning av årets kalender och jag tror vi gjorde succe! Killarna verkade väldigt nöjda iaf.
Framåt fyratiden inatt var det dags att traska hemåt, hade mycket trevligt sällskap hela vägen. Nästan så man inte ville gå och lägga sig. Men jag var nog lite trött för jag märkte i morse att jag somnat mitt i ett sms...
Vaknade vid halv elva i morse och tyckte mig må ganska bra, men ack vad jag bedrog mig. Någon timma senare slog det till. Åkte hem vid fyra och vid fem åt jag lite tacopaj till frukost så nu är jag fit for fight igen. Känner dock att det kommer bli en mycket lugn kväll. Får förhoppningsvis trevligt konversationssällskap också och då är kvällen gjord =)
Detta får mig osökt att tänka på att jag slagit rekord i telefonering senaste månaden. I mitt abb ingår 1000 fria minuter och jag har lyckats göra slut på dem och några till, samt 399 sms! (man det ingår ju 1000 så där har jag lite att jobba på) Men det är lätt värt det! Rätt nöjd med mig själv faktiskt, ska bli spännande att se om jag kan slå det nästa månad. Har en känsla av att det börjat rätt bra ;)

Puss och Kram på er!

RSS 2.0