Vinden har vänt

Okej, såå, den stora nyheten:

Jag ska byta jobb!

Det är nu dags att lämna butiksvärlden och kliva in i sju-till-fyra-inga-helger-jobbens värld. Ska bli väldigt spännande. Ska jobba på Anderssons markis 'produktionsavdelning'. Vet ännu inte riktigt exakt var jag kommer hamna. De gör ju markiser, persienner, lamellgardiner, rullgardiner mm så jag tror det kommer bli ett omväxlande jobb. Framförallt ser jag fram emot arbetstiderna, jag och Pierre kommer ha samma tider och kunna samåka till jobb. Jag kommer ha tid att hitta på saker efter jobbet, typ träna och träffa folk och så och framförallt kommer vi ha helgerna, det är helt klart det bästa!
Denna veckan kommer det dock inte bli så mycket utav något av detta eftersom jag jobbar ALLA dagar! (utom söndag när vi har stängt) Tråkigt men så går det när den ene skadar sig på skidsemestern och den andre åker iväg på en... Men det är bara att se framåt.

Jag och Sara har också börjat planera nästa tjejträff. Vi fick ju äran att arrangera 'ge-kås-träffen' där det var på förslag att vi skulle hyra en stuga och bo över, shoppa och dricka en och annan drink. Detta ska gå av stapeln i april. Sara hade fått tips om Lia hof som ska vara ett hotell/vandrarhem i slottsmodell och verkar supermysigt! Länken till deras hemsida hittar ni här. Vår tanke var att vi ska börja lördagen med shopping och sedan åka till hotellet där vi käkar och har det mysigt. Det har varit svårt att hitta ett bra datum och tyärr lyckades vi inte få fram något där alla kunde. Trodde inte folk var uppbokade så långt fram men där hade jag fel. Ska iaf bli suprmysigt och jag längtar redan.

Jag Maggan och Mia fortsätter träna på och har ny utökat promenaderna, som tidigare avslutats med tre omgångar plankan, till ett styrkeprogram. Kommer bli bra det här tjejer! Tyvärr kan jag ju inte vara med denna veckan =( Men till nästa vecka har jag hittat ett annat program som jag tänkte vi ska prova för att få lite omväxling. Prenumererar på tidningen I FORM nu och där finns massa bra träningstips och annan läsning om kost och kropp. De har även en bra hemsida för den som är intresserad av kost och träning.

Puss och Kram!

Världens bästa syster fyller år idag!

Vad är det här för dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Karros födelsedag. HURRA HURRA HURRA!

Hon åkte ju ut på egna äventyr i måndags och efter ett gråtmilt farväl på stationen for hon iväg och kommer inte tillbaka förrän påsk. Kommer bli sjukt tomt men som tur är finns ju in-ter-net så det är ju inte så att vi inte kommer ha någon kontakt.

Kom precis på att jag glömde ge henne en present som jag tänkt ut till henne. Funderar på att outa den här så kan hon iaf läsa om den även om det inte blir riktigt samma sak. Ska se om jag kan hitta någon bra bild på den så hon verkligen förstår. Vänta lite ska jag leta...

...Okej Karro here it comes:

Ser du vad det är? (Jag vet att det inte var exakt så det såg ut, ditt var gult och räfflat men jag hittade ingen bild på ett sådant...)
Om inte, och för er som inte kände Karro när hon var sisådär fyra år ska jag berätta:

Karro gillade inte att pussas när hon var liten och löste detta på ett genialiskt sätt genom att 'bygga' ett pussrör. Detta fyllde hon sedan med pussar och la under trappan till lekstugan. Närhelst någon av oss andra i familjen ville ha en puss var det bara att gå ut och ta en ur röret. Skitsmart!

Min tanke var att du skulle fått ett pussrör att ha med dig och ta fram när du kände att det behövdes men eftersom jag nu glömde detta får du hålla tillgodo med storyn.

Vill också passa på att tacka alla som var på festen för att ni var med och gjorde den så lyckad, jag hade skitkul och det hoppas jag ni med hade!
I helgen blir det mc-mässa i Göteborg med sidvagnsföreningen.

Skulle även vilja be er att hålla tummarna åt mig idag kl 13. Kan inte säga varför just nu men jag hoppas jag får anledning att berätta snart.

Puss och Kram!

Marängsviss

Igår var Karro hos mig på kvällen och frossade marängsviss och kollade film. Är verkligen underskattat det där med marängsviss! Det enda negativa är väl att du alltid äter liite för mycket så du blir sådär jobbigt proppmätt, men det är väl iofs något man kan leva med...

Idag när jag slutar blir det till att hoppa i bilen och köra ner till Malmö. Pierre åkte ner i gårkväll så jag sluter upp så fort jag kan för en mysig kväll i Klågerup och sedan en Tysklandstripp på söndag. Behövs ju inhandlas lite flytande inför nästa lördag. Har en känsla av att det kommer gå åt en hel del av det mesta med tanke på vilka som kommer ;)

Ha en bra helg!


Biotabbar

I morgonpasset i morse pratade de om störigt folk på bio och jag kom att tänka på mina egna dåliga upplevelser. Två av tre utav dessa har varit på Harry Potter-filmer.
Första var när en pappa satt och läste undertexten till hela dialogen i filmen för sin son som uppenbarligen varken kunde läsa eller förstå engelska. INTE OKEJ, gå på den dubbade versionen!!!
Andra var egentligen inte folk som störde utan att filmen gick sönder TRE gånger och fick stoppas och lagas och sedan köras igång igen.
Den tredje var på högstadiet när jag blev bjuden på 'biodate' av en kille och vi såg Höstlegender. På raden framför oss satt en man som asgarvade varje gång någon dog, vilket händer ganska många gånger i filmen (och inte en gång är det roligt)...

Har fixat bilder på pannbandet


Den nedre bilden stämmer bäst i färgerna och kryssen är en detalj jag gjort är mitt bak för att liva upp det lite.

Kram kram!

Bilstolpe

Tack till alla er som grattade mig!
Skid/födelsedagssemestern var fantastisk! Vi hade mellan 7 & 10 minus och mestadels solsken.
 
Jag lyckades bemästra en snowboard en förmiddag (sen fick det vara nog) och åkte faktiskt inte BARA i barnbacken.
Jag hade en fantastiskt mysig födelsedag med skidåkning, mys, bastu och middag.
Jag fick en onepiece som jag bodde i resten av helgen

Vi åt en fantastisk middag på Wärdshuset med nöt och vilt från trakten som man fick grilla på en egen liten grill

Jag virkade ett pannband och två blommor som man kan fästa på (bild kommer). Sist men inte minst var det väldigt fint väder när vi åkte hem

och bilen har gått över en milstolpe i sitt liv

Väl hemma har livet återgått till det normala igen, julen är utdansad och vi fortsätter klura på hur vi ska få till möblemanget i vardagsrummet så det blir bra. Fick en glad nyhet fick jag när Hannah ringde och sa att hon hittat min mössa och min vante bland deras skor (vem som nu kan ha lagt dem där?...)

Nu fattas det bara att det slutar storma här hemma och kommer lite snö istället så vinterkänslan kan få hålla i sig!

Kram på er!

Längtar efter snö och vinter...

Okej, jordens sämsta timing att bli sjuk nu... Snörvlar och fryser och känner mig allmänt hängig men eftersom jag inte gillar folk som gnäller över hur sjuka de är så slutar vi prata om det nu och går över till något annat värdsligt jag har att prata om idag.

Är såå sugen på skidweekend nu! Ska bli hur kul som helst och jag längtar verklig efter snö och vinter. Blir skönt att få en dos av det nu eftersom det inte verkar bli något med det på hemmaplan. Men det kommer väl antagligen fram i mars-april när man inte vill annat än att det ska bli vår...

Jag har också officiellt blivit av med min favvo-mössa (den svarta med blomman). Den försvann spårlöst på julafton och finns icke att återfinna. Antar att det betyder att det är dags att göra en ny, har ju trots allt haft den något år nu. Blir till att leta mönster och handla garn och börja om på nytt, tur att jag är i virkartagen, kanske ska använda det där bruna garnet jag köpte på Karlsson? Hmm tål att tänkas på.

Ikväll blir det popquiz igen och jag hoppas på total dominans av vårt lag. Detta förutsätter dock bättre val av tema från Geta.

Kram kram!

Obemärkt nyår?

Mössan blev okej, inte skitbra. Mönstret och själva formen kommer bli bra men jag fick inte riktigt till det där man börjar på nytt varv. Kommer inte riktigt underfund med vad jag gjort för fel men nu har jag hittat värsta virkskolan (HÄR) så till nästa gång ska jag minsann få till det. Tänkte ge mig på att virka ett pannband till mig själv på vägen upp och petig som jag är finns det nog risk för att jag tar upp Pierres mösssa och fixar till den med.

Nyår förflöt långt ifrån oberört. Vi var tre par som var hemma hos Hannah & Johannes i stan, hade supertrevligt och lagade jättegod trerätters middag. Vi kollade på raketerna och spelade spel. Hannah halkade i trappan och dängde sönder chapagneflaskan (som som tur var var uppdrucken) i klinkersgolvet. Våra grillade hamburgare (nattamaten) fick stekas eftersom det blev lite tidsbrist innan vår buss skulle gå. Vi fick åka en liten extrarunda med bussen pga vissa svårigheter att hålla sig vaken och nyårsdagen var HELL!
Är överlag nöjd.

Tack och hej!

RSS 2.0