Måsten

I morn är jag LEDIG!     Älskar den känslan!
Alltför ofta är den dock tyvärr ihopväxt med känslan av press utav allt man borde måste göra...
I morn måste jag packa! Men det är ju egetligen inte så jobbigt eftersom det innebär att man ska iväg någonstans. Något annat som däremot är mindre roligt är att jag verkligen MÅSTE städa innan jag åker =(

Det skulle nog vara en bra idé att börja med att packa förresten, eftersom typ ALLA mina kläder ligger utspridda lite snyggt över hela sovrummet i form av ett torkställ, två tvättkorgar (med ren tvätt, tro d eller ej!) och diverse kläder som bara är lite använda... Mamma skulle få spader om hon såg det, men hon har nog iofs redan gett upp hoppet...
Men jag har faktiskt inte haft tid (LJUG, LJUG LJUG!!!) eller ork... Men framförallt har det har slumpat sig så att de gångerna jag städat har vart när jag har skullat (heter det verkligen så??) ha gäster, vilket innebär att det måste vara färdigstädat en viss tid, och då har lixom sovrummet inte hunnits med utan i stället blivit ett förvaringsutrymme för det jag inte hann med.
Säg vad ni vill men det gästerna sett har iaf vart rent och snyggt!

Nähä nu ska jag ladda inför morgondagens måsten.
Tack å hej!

Ps. Blev bjuden på årets fjärde bröllop igår =) Ds.


Spontanfest blir alltid bäst!

Var ju ett tag sedan jag skrev nu och låt se, vad har jag gjort egentligen?... Jag har sytt en sverigemössa som ska med ner till Holland tillsammans med sverigeklänningen och flaggorna.

           

Bilder på helheten kommer efter helgen.

I torsdags kom vi på att det kanske vore dags att tänka på äreport till bröllopet. Hade ett litet möte och bestämde vad som skulle göras och spenderade fredagskvällen med att fixa. Roger och Glenn & co. började redan kl. tre med att klippa granris och vi andra trillade in lite efterhand. Jag fick äran att tillsammans med Anna göra skylten. Det tog lite tid men blev riktigt bra till slut...

         

När vi höll på som bäst började grabbarna prata om hur gott det hade vart med en ölpaus i arbetet och jag kom på att jag faktiskt hade öl i bagagen.
DET VAR GOTT!
Och sen konstaterade vi att vi nog måste ha lite äreportakalas när vi var klara. Sagt och gjort. När vi var klara var det raka vägen hem till mig och mitt barskåp (ett rätt välfyllt sådant måste jag säg...) Stolpade väl i säng nån gång vid halv två efter ett par drinkar och mycket skratt.

Var kanske inte direkt ett taktikdrag att kalasa dagen innan bröllop. Det var aningens seg och med en tendens till huvudvärk som jag klev ur sängen vid tiotiden i lördags (men jag skulle ju iaf inte jobba denna gången). En stund efter det ringde Henke och bad mig komma och hjälpa honom att välja skjorta. Kollade lite på tv sen (Fame, första säsongen) innan jag var tvungen att ta ta i mig själv och precis när jag tänkte ta steget ringde Cilli och frågade om jag kunde hjälpa henne att göra inbakde flätor. Men det hade nog inte gjort någon skillnad då jag som sagt är näst intill okapabel till att jobba utan tidspress så det var nog lika bra... Jag blev klar i tid iaf =)

Bröllopet var supervackert och festen var oförglömlig! Brudparet strålade och satte ribban, och klev upp på stolarna, nästan direkt och i den takten fortsatte det...
Under huvudrätten började jag ana oråd... Det kliade... På halsen nacken och, framför allt, öronen... Tog med Karro på toa och konstaterade att jag måste fått nån sorts allergisk reaktion på något i maten. Som tur var fanns där en räddande ängel som hade med sig allergitabletter, och efter en stund la det sig igen. TACK! Vem du nu än var...

Ps. Hörde ryktas att brudgummen inte jobbade full dag igår (mån)... Ds.


Naken!

Idag kunde jag lika gärna gått naken till jobbet... JAG HAR GLÖMT MIN MOBIL!!! Jag erkänner det direkt, jag är beroende! Utan mobilen känner jag mig som sagt naken och jag gillar det INTE! Det värsta och mest tragiska är att när jag äntligen kommer hem så kommer det inte ha hänt ett skvatt. Troligtvis kommer jag inte ha ett enda missat samtal och antagligen inte ens ett litet sketet sms som vittnar om att någon tänkt på en... Men jag liider ändå av separationsångest maximum just nu.
Förresten har det kommit ut en ny mob nu som jag tror att jag måste ha. Jättefin e den och kan typ allt! Enda problemet är att 'min' färg bara finns som 3-låst ännu och det vill jag inte ha. Så jag hoppas att de släpper den olåst snart.
                                

Innan detta uppdagades och dagen pajade var jag iaf och klippte mig. Inga drastiska förändringar men lite kortare, lite snyggare =) Fick även tips om vad hon tyckte jag skulle göra med håret till bröllopet på lördag. Frågan är bara om jag lyckas få till det själv så som hon gjorde. Det såg ju väldigt enkelt ut men det brukar ju aldrig vara det när man väl försöker själv. Men jag ska göra ett försök i morn när jag e ledig, så får vi se.

Hittade för övrigt en utbetalning för resor på 282 riksdaler som bara var giltig fram till 100328 så den ska lösas in illa kvickt. Men en bra grej måste ju kontras med en dålig: Fick även ett brev på posten som innehöll en påminnelsefaktura som jag visst slarvat bort... oups... måste skärpa mig och samla alla fakturor på ett ställe eller nåt, vet inte hur de duktiga medborgarna gör men hemma hos mig hamnar de oftast i nån hög med papper som jag 'ska ta tag i'. Häder dock sällan att jag verkligen gör det... Kanske skulle prova att betala dem direkt när man får dem? Men näe, såpass välkänner jag mig själv att jag vet att det aldrig skulle hända! (tyvärr).

Undra vad jag ska göra i morn när jag e ledig? Åka till Kungsmässan kanske och spendera värdechecken jag har på staidum på ett par nya träningspjuck kanske... Eller ge-kås... Hmm...

Aussie flashback

Karro blev inte bortrövad (puh!), jag träffade henne igår...
Hon skulle nämligen ge mig sista delen av min födelsedagspresent. Jag visste att det handlade om middag men inget mer. Det visade sig att hon hade gjort allt i Aussie-stil, eftersom det var två år sedan vi var där. Detta innebar att vi äntligen fått äta kängurufilé och inte bara den där stackars svansen vi fick gnaga på ute i Australiensiska ödemarken utan riktigt tillagad riktigt filé. Vet inte riktigt vad jag ska jämföra det med men tillsammans med gratäng rödvinssås och sallad var det iaf fantastiskt!

                              

Utöver maten blev det även fotosession. Blev inte nådigt sugen på att åka tillbaka, och framför allt träffa alla fantastiska människor vi mötte. Hon hade tänkt att vi skulle åkt till donken och ätit mjukglass med chokladsås (vilket var vårt favvogott där) samt dricka vitt, fesljummet bib-vin (goon, som inte direkt var någon favorit men ändå något vi ändå drack ganska flitigt) men hon nöjde sig med att berätta att hon hade tänkt göra det och hällde upp lite mer rött i stället och det tackar jag för ;)
Kvällen avslutades med Mario-kart och massa 'we sing'. Hoppas inte grannarna var hemma och hörde oss yla...

Ikväll blir det kalas för mina favvosyskonbarn som inte är så himlans små längre utan faktiskt fyller 17 &20!! Alex är inte riktigt lika gosig, vill för hoppningsvis inte heller gifta sig med mig längre och har framför allt BLIVIT mycket längre... Båda kilar stadigare än jag och Karro någonsin gjort och Sandra har till och med kommit fram till vad hon vill göra i livet och pluggar till sjuksköterska. Kan säga att i de samanhangen är det jag som är ung och ovetande medans de är gamla och visa ;)
Så grattis i efterskott båda två, ikväll får ni äntligen era presenter!

                              


Min fars dotter...

Idag har jag varit en god dotter och följt med min far, på hans födelsedag, för att hämta nya husbilen i Fritsla, inte för att det krävdes så mycket för att övertala mig, men ändå... Den är himlans fin måste jag säg, längtar till påsk då den ska invigs med VM-premiär i Holland!
Och det är väldigt kul att se pappa uppspelt. Min far är ju inte direkt en känslornas man men om man känner honom så vet man när han gillar nåt (till exempel om han spenderar en hel kväll med att läsa bruksanvisningar i stället för att sova framför tv:n) Så jag tror att han är rätt nöjd med sin födelsedagspresent!

Efter vår lilla utflykt tänkte jag att jag skulle vara duktig och städa klart hemma, men efter gårdagens spelkväll med Daniel var jag betydligt mer sugen på att spela Super Mario Galaxy än att städa (och förresten så fick jag röjt och dammsugat vardagsrummet innan han kom så det är bara sovrummet kvar nu och dit kan man stänga dörren) Sen var klockan helt plödsligt 4 och det var dags att åka till Bjurum för att intaga födelsedagsmiddag innan det var dags för jazzdans.

Kvällen avslutades mycket ståndaktigt med Grey's och popcorn. Nu tänkte jag att jag skulle vart duktig och gått och lagt mig, men vem kan gå och lägga sig när de visar 'En riddares historia'??

                                         

Ps. Hoppas Karro inte blev bortrövad på vägen hem... Ds.

Bajsbra morgon!

Idag efter att klockan hade ringt och jag tryckt på snooze första gången hände något mycket konstigt... Min kropp återgick inte, som vanligt, genast till dvala utan beordrade mig att kliva ur sängen! Förundrad som få lydde jag och klev upp. Solen sken och jag beslutade att det dagen till ära fick bli premiär för frukost på altanen. Så där satt jag, åt macka, läste bok och njöt av vintervyn jag hade framför mig.

Sämre kan man ha det måste jag säg!



Sen måste jag berätta vad jag såg på jobbet igår.
Någon har tagit kort rakt ner i toastolen, EFTER att de bajsat!
Varför undrar jag??? Vad sjutton får man ut av det? Kanske lika mycket som han som brukar fota nakenbadande damer. Men nu på vintern, när ingen badar, har han gått över till att fota av tv:n när han kollar på porrfilm... Exciting!

Jag passade också på att pyssla lite, har länge tänkt att jag ska sätta upp en 'ej reklam-lapp' på brevlådan och nu har jag äntligen fått fixat lappen (blev ett parstycken faktiskt innan jag kunde bestämma mig). Nu ger det sig bara hur lång tid de tar innan de kommer upp på lådan...

   
         


                                  

Nära döden

Ville bara härmed meddela att 'nära döden' ÄNTLIGEN ska flytta och jag ska få nya grannar i form av Glenn, Anna och Karo. Med tanke på att Henke också flyttat hit kommer detta innebära en ungefärlig halvering av medelåldern i lägenheterna och detta gör mig mycket glad =)
Jag hoppas detta kommer att innebära många trevliga grillkvällar och, som jag nämnde i förra inlägget, lite frekventare besök här hemma så att jag har en anledning att hålla lite rent och snyggt här hemma.

I am a rock, I am an island

Om allt vore som det skulle hade jag suttit i en bil på väg upp till Sälen just nu. Men allt e inte som de ska och jag är ANINGENS bitter över detta... Ska inte vältra mig allt för mycket i min olycka, ville bara tala om att det INTE är ok! Så jag säger som Simon & Garfunkel:
' I am a rock, I am an island, and a rock feels no pain and an island never cries'

Min sprudlande energi är som bortblåst vilket medför att mitt hem ser ut som ett slagfält.Varför städa när det bara är jag och Aslan som ser skiten? Nu kommer jag ju förhoppnignsvis få fler nya grannar, som inte är lika nära döden som de andra som bor där, jag hoppas detta medför en lite frekventare tillströmning av människor i mitt hem så jag måste hålla den i acceptabelt skick. I dag är det i alla fall fint väder så när jag kommer hem från jobbet får det nog bli en promenad. Kan behöva gå av mig bakruskänslansom ligger och gror vid mina tinningar och bara väntar på att få hamra loss.

Ikväll är det kalas för pappa vilket innebär god mat i mängder och att jag troligtvis kommer dra igång en wii-turnering för oss 'ungdomar'.

Kreativitet

   I förra inlägget berättade jag om den arga damen jag träffade på hajenparkeringen. Jag tror att Kristoffer på jobbet träffade henne morgonen efter. När jag berättade om min lilla incident sa han att han hade träffat en dam utanför där han bor som tyckte att han parkerat alldeles för nära hennes bil (notera att även i detta fall gick det att komma in i bilen) hon nämnde lite lagom irriterat att hon skulle polisanmäla honom om det hände igen. Lämpligt nog var det firmabilen han hade så den var ju lagom avslöjande med logga och allt...

   Jag har haft en ovanligt hög dos av energi i dagarna som har resulterat i diverse projekt. När jag var ledig tog jag äntligen tag i att hotta upp mina gummistövlar lite. Jag har letat som en tok för att hitta några roliga eftersom mina gamla läcker in och inte klarar ens en halvtorr crosstävling =(
Jag hittade ett par på rea som hade fin färg men som var aningens tråkiga, utan varken mönster eller kul detaljer så jag tänkte att jag kunde ju använda bitar från mina gamla (som passar väldigt bra ihop färgmässigt) och klistra på.

   Före                                  Under                                         Efter
                       

   Har fixat och trixat lite med ett par t-shirts också, bilder på dessa kommer...

   Vid denna tiden på året är det ganska lugnt (dött!) på jobbet så för att liva upp det en dag gick jag till närmsta affär, som jag inte nämner vid namn eftersom jag aldrig handlar annat än inplastade varor som inte på något sätt kommit i kontakt med det andra jag har hört finns på flaket på deras varutransporter (sopor!). Men det är trots allt den närmsta affären och det jag skulle ha köpes i en fin plastförpackning så låt gå för denna gången...
   Ballerina kladdkaka! För mig som är ett stort kladdkakefan var ju det ett måste att testa. 
Gott? Ja,definitivt!
Kladdkaka? Nej, jag skulle inte säg att den har en specifik smak av just kladdkaka.
Doppas för bästa smak? Absolut! Då och endast då skulle jag väl kunna säg att de smakar lite som kladdkaka.
På det stora hela helt klart godkänt! Men för kladdkaka föredrar jag min egen hemmagjorda =)

Kladdkaka:
2 ägg
3dl socker
4msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ½ dl mjöl
100g smält smör

Rör ihop ägg och socker först (vispa ej!) och blanda sedan i resten av ingredienserna. Häll upp i en smörad och bröad form (ca 25cm i diameter) med löstagbar botten och grädda mitt i ugnen i 20-25 min. 
Variera med att blanda i krossade mariannekarameller eller lägg på ett lager after eight som får smälta uppepå på eftervärmen. Man kan även lägga på ett lager moussse av valfri smak ovanpå.

Superenkelt och supergott!(jag rekommenderar verkligen mariannevarianten)

RSS 2.0