Reslust och äppelpaj

Nu har vi bokat resa! Ska bli så himla härligt att komma iväg och kul att ha något att se fram emot och planera, halva grejen är ju känslan när man bokat och kan börja planera. Vi kommer flyga till Bangkok och därifrån ta oss ner till Chumphon där vi tar båten till Koh Tao för att träffa Daniel (Pierres bror) Efter det blir det nog en sväng på västkusten också så är det någon som har några bra tips på vad man inte ska missa, på någon utav platserna, tar vi gärna emot dem. 
 
Idag är det supertråkigt väder! Det blåser och är grått och tragiskt. I gårkväll innan vi la oss kom det underkylt regn så gatan var glashal. Hoppas Pierre körde försiktig till jobbet. Nog dax att sätta på vinterdäck! Hörde från mor och far att även de hade fått snö. Kanske inte riktigt vad de räknat med men det är förhoppningsvis bättre när de kommer fram.
 
I torsdags finkammade jag och Sara blocket efter böckerna vi behöver till kursen som börjar idag. De böckerna som det står att vi ska ha har inte kommit ut än och kommer inte finnas ute förrän mitten av nov och då har ju halva kursen gått. Då sa de att vi kan beställa den tidigare utgåvan. Problemet är bara att den övningsboken har utgått så den går inte heller att få tag på, om man inte hittar en begagnad då. Jag lyckades få tag på en tjej på blocket som hade textboken, men det var mycket mailande fram och tillbaka så vi får väl se om det kommer någon bok idag. Skulle inte förvåna mig om jag blivit blåst... Sista budet var att skolan hade ringt runt till gamla elever och lyckats få tag på ett gäng böcker som ska säljas på skolan idag så vi får väl se om vi lyckas få tag på varsin övningsbok eller hur det går...
 
Det blev äppelpaj i lördags.
Stekte äppelskivorna i smör och kanel innan jag gjorde själva pajen
Blev supergott så det kan jag verkligen rekommendera!
Ovanpå detta la jag ett skal gjort på
200 gram smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
lite salt
Man smälter smöret, blandar i de andra ingredienserna och breder ut smeten uppepå äpplena. Sedan gräddas pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Fick tyvärr ingen bild på den färdiga pajen men den blev jättegod! Detta pajskalet blir sådär krispigt och gott som det ska vara på en god paj och det går att använda till alla sorters frukter och bär.
Den avnjöts uppe hos Göran där vi även spelade beerpong vilket jag aldrig gjort förut. Ännu roligare blev det av att jag och Göran KROSSADE Pierre, som annars har för vana att ta hem allt vi tävlar i. 
 
Avslutar med en bild från gårdagens kvällspromme
Nu ska jag upp ch förbereda mig för skoldagen, även om vi troligtvis inte kommer få så mycket gjort utan böcker...

Härlig morgonpromenad

I morse när vi vaknade var det strålande höstväder med några minusgrader så jag åkte med in till stan när Pierre skulle träna och tog mig en promenad. Riktigt härligt med frisk kall luft och vackra vyer
Det var halt som katten på väg in, speciellt mellan rasta och lindhovsrondellen där det låg ett lager hagel på vägen.
Igår när jag var i Bjurum och jobbade kom det också en ordentlig skur.
Känns att det börjar gå mot vinter nu...
 
I går morse var jag inte sugen på att gå upp när Pierre gått till jobbet så jag mös till det med tända ljus, nyhetsmorgon och lite virkning
 
Fick även tummen ur och provade 'baby feet' så nu får vi se om det blir något kvar av mina fötter ;)
Men jag förstår vad Maria menade med att det var svårt att gå i, det var rent livsfarligt! Så det fick bli till att sitta still medans de verkade.
Virkade även då och blev klar med sjalen. Prooblemet var bara att det inte blev bra... Det blev alldeles för knöligt och stort så det är bara att repa upp och prova en annan variant. Har en plan på hur jag ska göra så vi får tro att det kommer funka bättre. 
 
Nu har vi hamnat i soffan... Är lite rastlös så jag funderar på att baka något, vet inte riktigt vad dock... Får nog se om jag kan gräva fram något i recepthögen. Lite sugen på att testa något som jag inte gjort tidigare så vi får se vad det kan bli.
 
Skickar med er en artickel från kurera.se också om apparna man inte kan vara utan. Trevlig läsning.
Nu ska jag gå och rota bland mina recept =)
 

Lägger konteringar och bokslut bakom mig. Iaf för ett par dagar...

Nu kan jag äntligen lägga Företagsekonomi2 bakom mig! Gjorde provet i förmiddags och det kändes faktiskt helt okej. I torsdags när vi slutade för veckan var jag helt uppgiven. Kände att jag inte fattade någonting och att alla uppgifter jag gjorde bara blev fel men igår med jag satt med uppgiftsboken gick det helt plödsligt jättebra. Hoppas det gäller för provet också men det återstår att se...
 
Fick ett sms häromdagen att mitt mobilabonnemnag skulle gå ut så nu har jag beställt en... 
...Iphone5. Fick jättebra erbjudande med studentrabatt och allt så jag kunde inte låta bli. Var ju dock lite leveranstid så det dröjer nog ngra veckor innan jag får klämma och känna. Ska bli kul att testa något nytt nu, har ju kört med Sony(ericsson) länge nu.
 
I söndags var jag mamma oh Karro ute och plockade svamp, vilket jag var tvungen att dokumentera
Svampen skänktes bort till Henke & Ida.
Vi har även varit högre upp på gatan och kollat in den nya lilla prinsessan 
Den nya mössan passade perfekt =)
 
Nu håller vi på att leta billiga flyg till Thailand!

Fotboll...

Ikväll är det fotboll... Jag försökte verkligen vara intresserad och med men efter 3-0 känns det sjukt meningslöst så nu sitter jag här i sängen och kollar/lyssnar på '69 saker du vill veta om sex' medans Pierre och Göran sitter i vardagsrummet och gormar åt fotbollen.
 
I söndags var jag Karro Milla och Christer i Bjurum för att gå igenom de sista av farmors grejer. Vi fick oss ett par goa skratt när vi läste alla vykort vi skickat, som farmor sparat. Milla som alltid skrev om hur dåligt väder de hade, Henke som skrev om ett rum fyllt med en halvmeter med bollar och jag som inte skrev något vettigt alls utan hoppade från det ena till det andra utan något som helst sammanhang!
Visade sig att farmor uppenbarligen hade en hemlig beundrare back in the days, och med tanke på handstilen tror jag inte att det var farfar...
Hon hade även fått andra julkort som jag tyckte var söta. 30-talets julkort var anska annorlunda mot dagens...
 
Efter att vi pluggat idag åkte jag och Pierre ut till Bjurum för att försöka få igång pappas nya leksak. Vi var ju inne i stan i lördags och shoppade Iphone men abonnemnaget gick inte igång som det skulle... Idag lyckades jag, med hjälp från supporten, få igång den och jag tror att pappa kommer klara sitt nya liv som Iphone-ägare galant, tror till och med han tyckte det var roligt! Vi har laddat hem Avanza och Swedbanks app så han har lärt sig att både kolla sina aktieportföljer och skaka fram saldot på kontot =)
 
Nu ligger den röda bussen ute både på blocket och Varbergs loppis. Hoppas på napp så har ni någon som är intresserad så hojta!
 
Och nu verkar det som om sverige jobbat ikapp och att det blev lika. Tur att jag gick ifrån tv:n så de fick gjort lite mål!

Sydag med spökinslag

Denna synen mötte mig i eftermiddags när jag kom in på toa. En sekund funderade jag över om det spökade innan jag insåg att jag tvättat och maskinens vibrationer rullat ut toapappret.
 
Blev jag äntligen klar med min tröja idag! Började för en månad sedan. 
Gjorde den nästan klar tills tjejkvällenmen någonstans på vägen började det krångla. Tyget var svårt att sy i och undertråden slets av så en halvtimma innan jag skulle iväg la jag ner det med bara fållen i halslinningen kvar... På symötet i tisdags gjorde jag grovjobbet så jag hade bara sömmen och lite finlir kvar och idag kände jag att det var dags!
Resultatet blev riktigt bra. Ska försöka hitta ett bättre tyg till nästa försök och göra lite ändringar på modellen så kan det nog bli ännu bättre!
Här är resultatet
Hann med att sy en mössa också efter att jag kom hem från en fantasktiskt god middag hos Henke & Ida.
 
Var och shoppade Iphone med far i förmiddags. Givetvis så strulade systemet så vi inte kunde få med oss något nummer hem. Får se om han fick ordning på det så vi kan få igång den i morgon. Tänka sig att farsgubben är modernare än jag själv... 

Ge-Kås Symöte och Kvalitétstid

 
Idag ringde klockan nollsjunollnoll för avfärd till Ge-Kås! Hittade två jättefina tröjor och lite annat smått och gott så besöket var väl värt mödan! Hittade bland annat svart sprayfärg som är superbra att använda om man har gamla krukor och liknande i fula färger. Bara att spraya och de blir som nya! Mamma sprayade en silverljusstake som hon haft ståendes som blivit jätteful i ytan och inte gick att putsa upp. Den blev skitsnygg, mycket trendigare än innan!
 
Ikväll har det vart kvalitétstid med Karro. Vi har ätit pizza, kollat på film och haft det mysigt. Kollade på 'Dark Shadows' med Johnny Depp. Skum film. Varken bra eller dålig, bitvis ganska rolig och bitvis bara konstig. Inte mitt bästa köp... Men sällskapet var desto bättre så det gjorde inget!
 
På symötet igår var vi kreativa om få! Mia berättade att de blivit bjudna på fest där de skulle klä ut sig till något som började på samma bokstav som deras namn och jag kläckte bästa idén! Vill inte skryta men det kommer bli succe =) Vågar dock inte avslöja det här omutifallatt det ska vara hemligt. Mia sydde på en klänning i sjuttiotalstyg som hon ska ha på en annnan temafest och det kom på tal att man skulle gjort en väst, i samma tyg, till Magnus. Sagt och gjort, en styck väst var klar när vi gick hem! Väldigt improviserad utan mönster men jag fick bildbevis på att den passade i morse. Vill tyvärr inte lägga upp den heller med risk för att avslöja hemligheter men det kanske kommer en senare när festen varit.
 
I morn ska jag och pappa in till stan och skaffa honom en Iphone. Det ni! =)
 

Plugg & träning

Idag har vi pluggat intensivt hela dagen utan att bli speciellt mycket klokare! Vi körde lixom fast... Men vi gör ett nytt försök i morgon hoppas att det ska gå bättre.
Var på gympan i Deromeskolan idag. Grymt jobbigt! Smidigt när det är så nära plus att det bara kostar 300:-/termin och då kan man träna både mån och tors.
 
Har inte speciellt mycket att säga idag men jag hittade en annan artikel på samma ämne som den jag la upp igår så HÄR har ni lite mer läsning.

Första, andra tredje -Såld!

Dagens autionsfynd!
Var en upplevelse att vara i Heberg på auktion och det kommer vi definitivt att göra om. Var ju himla smidigt att man kunde gå in på HEMSIDAN och kolla vad som ska säljas i förväg så man vet om det är lönt att åka dit.
 
Fick gett mig på mitt nya projekt i går
Testade på att stansning på symässan och tyckte det var kul så jag köpte mig ett set.
'Crea Diem' betyder Skapa Dagen.
Måste säg att jag är nöjd med resultatet, med tanke på att det är andra gången jag gör det, så det lär bli fler. Är kul med denna typen av smycken eftersom de går att variera så mycket dels i vilka smyckesdelar man använder och dels vilken text. Namnsmycken är ju väldigt poppis nu. 
Här är även en bild på mitt första försök. På mässan hade man ju lite mer tidspress och eftersom jag inte hade funderat ut något att skriva blev texten aningens cheezy...
 
I går (efter att Pierre piggnat till lite) begav vi oss ut i trädgården för att kilppa ner och röja upp inför hösten. Fick invigt mina nya fina (cerise) arbetsbyxor.
 
Hann även se lite SYTYCD idag:
 
Och dagens lästips från min favvosida för tillfället handlar om farliga ämnen i bla. hudvårdsprodukter som man bör undvika. Artikeln hittar ni HÄR.

Lyckligt ovetande

Sitter och kollar på Mona Lisa leende och har precis tryckt en påse popcorn. Precis vad jag behövde efter att ha ätit tårta hos Maria... 
Skjutsade Pierre till jobbmöte i eftermiddags som övergick till middag och rundpingis. Vad de är inne på nu är jag lyckligt ovetande om... Efter att jag släppt av honom åkte jag och hälsade på Maria och lilla Agnes. Lilltjejen visade mig alla sina konster, både skratt gråt & kaskadspyor!
 
När vi åkte hemifrån var det uppehåll men efter att vi kom iväg regnade det konstant, och inte lite heller! Övervägde att ta in dessa:
men insåg att det inte var lönt. Hoppas att det inte regnar i morn så de torkar...
 
Fick hem grejer till senaste projektet idag så jag hoppas på att få gjort något i helgen så ni kan få se lite bilder. Riktigt snabb leverans, beställde i onsdags kväll. Sånt gillar vi!
 
Idag slipper ni pretto-artiklar men ett råd kommer ni inte undan:
Säg NEJ TACK till reklam! Varje år delas det ut 50kg reklam/hushåll! Sätt en lapp på brevlådan. För att slippa adresserad reklam gör ni såhär:
 
Konsumenter som är intresserade av NIX adresserat kan beställa informationsblad och anmälningsblankett genom att ringa 020 55 70 00 och knappa in sitt personnummer. Därefter får konsumenten en anmälningsblankett sänd hem till sig med posten. Efter att ha fyllt i alla uppgifter, skrivit under och sänt in blanketten är anmälan klar. På blanketten finns utrymme för flera personer. Varje person skall skriva under sin egen anmälan. Den enda kostnaden för konsumenten är portot för att skicka tillbaka anmälningsblanketten. (www.swedma.se)

Kvällsmys

Idag har vi haft Henke & Ida här på middag. Jag gjorde knäckekexen, (receptet finns i inlägget fesstivalkväll) som vi knaprade i oss till förrätt. Såklart hade jag inte allt hemma när jag väl skulle börja
så det var bara att traska ner till affären (för andra gången idag...). Till huvudrätt hade Pierre gjort en gryta på nötkött & chorizo och till efterrätt blev det såklart kladdkaka!
Hade det supermysigt och bestämde att vi ska följa med till Heberg på auktion på söndag. Ska bli spännande att testa på det, får se om vi kommer hem med några fynd...
 
Nu sitter jag i sängen, har tänt lite ljus och kollar på 'Fråga Olle' medans jag skriver.
 
Skickar med er en ny artikel även idag, om hälsa,mys denna gången:
 
Vi är fetare idag än på 1980-talet

Plastkoll!

Kollar på Greys och lipar som få... Borde plugga...
 
Hittade en annan skrämmande men MYCKET läsvärd artikel om plast på min nya favvosida. Den måste bara läsas, särksilt ni som har barn! Jag ska definitivt börja leta efter återvinningssymbolen med siffra i! Blir skraj av att det finns så mycket sån här skit som man inte har en aning om..
 
Eftersom jag vart på dansen idag så passar jag även på att bjuda på en liten dans. Tyvärr går det inte att lägga klippet här direkt så ni får länken. Hoppas ni kikar för det är riktigt coolt!
 
Dagens tips: Kolla plasten!!! För er som inte fattar, NI HAR FUSKLÄST!!! (se den rosa artikellänken ovan)
 
Nu tänkte jag beställa lite nya grejer till senaste pysselidén =)

Förstaklass till Hawaii!

Hittade en skrämmande artikel när jag satt och slösurfade framför tv:n. Läs den HÄR
 
Var på symässan i Borås med Sara, Karro & mamma i fredags. Supermysigt! Fick ett gäng nya idéer så nu har jag ännu fler projekt i huvudet, synd bara att det ska vara så svårt att få ut dem... Hoppas på lite energi nu så man kan få gjort lite nytt!
 
Har fått tillbaka provet vi hade på första kursen (Företagsekonomi1) Lyckades samla ihop till ett A och fick även det på kursen så jag är supernöjd! Är glad att jag har Sara att plugga med, det blir så mycket lättare när man har någon att diskutera med. Plus att det blir många pysselidéer utbytta på rasterna!
 
I lördags var det tjejkväll med gänget! Vi fick en flygbiljett till Hawaii på posten för några veckor sedan. Inte visste jag att Hawaii var så nära! Väl hos grannen möttes vi av de snyggaste flygvärdinnorna och fick både skumpa och förstaklassplatser. Sen bar det av på kvällens resa som innehöll både spabad och massa skratt! Tack för att ni finns tjejer!!! 
Har redan börjat spåna på vad som ska hända nästa gång... ;)
 
Dagens tips: Köp ekologiskt frukt och grönt, om inte tvätta noga!

RSS 2.0