Modern teknologi

Idag på jobbet gick strömmen i hela kvarteret. I dagens samhälle blir man ganska handikappad när det händer, speciellt i en bransch som vår. Vi kunde ju inte dema några produkter, inte kolla något på datorn och framförallt inte slå ut något i kassan. Enda sättet vi kunde lösa det på var om kunden hade kontanter och inte behövde något kvitto. Det går ju an om man ska hämta bilder för en hundralapp eller så men känns ju inte så lajbans om man ska köpa kamera eller dator så det blev inte så mycket sålt under den timmen strömmen var borta...
Pratade med pierre under tiden och vi pratade om hur det skulle funka utan ström, vi hade inte kunnat prata på fb, vilket är var vi spenderar de flesta kvällarna tillsammans och faktiskt delvis är orsaken till att det blev som det blev. Hade inte fb funnits hade vi aldrig börjat prata som vi gjorde. Inte heller hade det blivit några sms, inte ens telefonsamtal hade det blivit. Shit!
Vi hade fått skriva brev helt enkelt... Kul när man har något man vill berätta och veta att han inte får höra det förrän någon dag senare. Nu när man är van vid modern teknologi skulle det vara väldigt svårt att klara sig utan, speciellt när man bor en bit ifrån varandra. Brev i all ära men jag föredrar nog ändå dagens högteknologiska alternativ.

Ikväll blir det kalas hos Christer och i morn blir det till att dra ner till Helsingborg och kolla SM-premiären.

Trevlig valborg på er vänner =)

Ps. Vill förresten passa på att gratta Kungen, Christer, Roger, Magnus Axbom och Daniel Karlsson som fyller år idag umgås ju inte direkt med alla längre (daxens underdrift!) men det är ändå så att det har fastnat i min lilla hjärna. Ds.

En skruv lös...

Idag har jag inte gjort något speciellt alls, jobbet var som vanligt, förutom att jag fick för mig att jag skulle installera en ny pappersbredd i ett av magasinen. Detta resulterade i att köket nu är fullt (det krävs inte så mycket, väldigt litet kök) av magasin och papper och skruvar eftersom jag som den tidsoptimist jag är trodde att jag skulle klara det på kortare tid än vad det verkligen tog... Faktum är att den bredden jag skulle ha inte verkade vara 'standard' så det slutade med att jag fick förnedra mig själv med att ta fram jordens fetaste bruksanvisning och börja leta instruktioner... Tror dock inte att det står hur jag ska göra så jag får nog försöka improvisera ihop det i morgon, men det löser sig nog.
Det man inte hinner göra idag kan man alltid skjuta upp till morgondagen ;)

Efter jobbet åkte jag ut till Bjurum och åt grillat, kyckling med hasselbackspotatis blev det idag. Tack mamma!
Sa till pappa att Pierre hälsade att det var tråkigt att han skadat sig och han svarade 'det är ingenting mot vad jag tycker...' Det är min pappa i ett nötskal, inget tjafs, inga utläggningar bara ren och skär sanning.

Pierre mobbar mig för att jag säger hårblås. Kan någon snäll själ hålla med mig och berätta att de också säger hårblås och inte hårtork så jag har någon på min sida tack! Han påstår också att det heter strumpor i stället för sockar och han visste inte vad morne var (asså som 'idag på mornen'). Däremot säger han änte i stället för inte och hutta när han ska slänga saker, som om det vore bättre...
Dialektala skillnader är vad det är, men det är definitivt värt att stå ut med =)

Kram på er, nu ska jag fortsätta kolla på 'Walk the line'

En fästing & en solstolle

Idag och igår har jag varit ledig. Perfekt ledighetsväder! Vaknade av ett sms vid halv nio, gick upp och åt frukost på altantrappan och sen var det bara att ta på sig bikinin och vräka sig i solstolen. Blev riktigt hett efter lunch så då tog jag mig i kragen och rensade lite i rabatterna tills jag svalnat av och kunde lägga mig igen.
Vid lunch ringde P mig och var arg för att jag inte hört av mig. Vaddå? tänkte jag, jag skickade ju sms senast i morse. Okej jag har vart ledig och inte ringt under dagen men jag tyckte det var lite väl hårt att hänga upp sig på det. Senare såg jag att min telefon inte skickat iväg sms:en jag skrivit sedan i tisdags kväll! Efter att jag startat om telefonen fick han alltså typ sex sms på raken och förstod varför jag ställde mig lite frågande till anklagelsen.
Tekniken är bra så länge den fungerar...
När jag tröttnat på att glassa i solen, eller rättare sagt när mitt samvete sa mig att jag borde göra någonting vettigt, masade jag mig upp och tog tag i min förfallna trädgård. Förvånade mig själv med hur mycket jag fick gjort faktiskt, rensat rabatterna, klippt kanterna, rensat bort ogräset under häcken, dragit upp typ tusen maskrosor ur gräsmattan och till sist klippt gräset.

Igår satt jag också ute en stund men det var bara typ en timma innan jag begav mig till Bjurum för att äta fläsk och potatis innan vi skulle bege oss till skroten och visko. Blev lite shopping men tyvärr hade de inte mina dieseldojjor där heller =(
Men jag fick med mig moppen hem så nu blir det ingen mer bilkörning förrän till hösten.

Sen måste jag berätta om stackars pappa som opererats igår. Han och Tim skulle ju köra SM:et i Helsingborg nu på söndag men i tisdags när de tränade på Anneberg gick de omkull och pappa skadade axeln. Först trodde de 'bara' att den var ur led men det var visst lite värre än så och de var tvungna att gå in och lägga det tillrätta under operation. Så det blir nog inget tävlande för hans del på ett tag... 
Synd att det skulle hända nu. Han älskar att tävla och det är tråkigt att se honom så besviken. Mamma har varit inne och hälsat på honom ikväll och de sa att det skulle ta tre månader innan han är okej igen så det blir nog tajt även till Älvängen den 30 juli...

Har även plockat första fästingen från Aslan så nu är det dags att börja bekämpa dem igen... Bläää!!!

Puss och kram på er!


Göra ingenting

Glömde skriva om min morgon igår ju... Pierre åkte till jobbet vid sju, jag gick och la mig igen. Vaknar av att teleonen ringer 9.21 och får lite sån där 'åh nej, nu ringer han och kommer fattat att jag är helt nyvaken'-panik så jag harklar mig och prov-presenterar mig innan jag svarar. Det gick som smort, jag svarar och när han frågar vad jag gör svarar jag att jag ligger och läser. Vet inte varför jag inte sa som det var, antar att jag skämdes lite för att han vart och jobbat i nästan två och en halv timma och jag bara legat och sovit... Sorry!

Idag var jag lite duktigare, vaknade vid halv nio, kollade lite på tv innan jag gick upp. Väl uppe fixade jag till en t-shirt som jag gjort om till linne, kanske kommer in en bild sen om jag lyckas få någon bra (hatar när man tar kort på sig själv i spegeln så det kommer jag inte göra...) Åt lunch på 'china box' med Pierre och gick en sväng på stan. Igår när vi gick för att köpa elvisp gick vi förbi två syaffärer som  jag ville kolla in. Den ena var stängd men jag fick tagit mig en kik i den andra, men köpte inget.
Nu har jag gjort degen till citron & marängpajen som vi ska ha med oss till Roine och Fia ikväll. Hoppas att den blir bra (och att Fia inte läser detta innan vi kommit dit), har inte använt detta receptet innan...
Ganska gött det här med att vara ledig. Fördelen med att inte vara hemma är att har man inte har något hängandes över sig som man borde göra, jag gillar det, göra ingenting. Jag är bra på det...

Ha en bra skärtorsdag!

Back on track!?

Längesedan sist, jag vet. Fick frågan häromdagen vad som händer med min blogg. Mitt svar blev såklart: inte mycket, eftersom det är den bittra sanningen, men jag tänkte göra ett nytt försök att hålla denna blogg hyfsat uppdaterad nu så får vi se hur det funkar.

Igår tog jag tåget ner till Malmö. Börjar bli en fena på den här sträckan nu och har lärt mig mycket. Man ska tex. hoppa på långt bak i varberg för där är det minst folk och i Malmö ska man hoppa på någon av de tre (eller är det fyra) första vagnara för annars måste man byta vagn innan Helsingborg där de tar de bort de bakre vagnarna.
Under resan igår hoppade det på en tjej i Halmstad som pratade vitt och brett (i telefon) om huruvida hon och hennes ex hade bestämt att de skulle dela sina tillhörigheter. Har ganska bra koll på henne nu. Hon behöver inte låna mer pengar av den hon pratade med, hon skulle få fyratusen av sitt ex för sängen, plus att han skulle betala maj-hyran, hon undrar om hon gav sig för lätt och nöjde sig med för lite, hennes mammas bästis var som hennes extramamma och de pratade om allt mm mm. Vet inte om jag känner att det är något jag skulle vilja dela med en hel tågvagn men det ville uppenbarligen hon

Pierre bor på Möllan i Malmö som enligt wikipedia bla. är känt för sin etniska mångfald. Sist jag var nere hittade jag en mycket fin och välskriven skylt när jag var ute och promenerade:


Haha, McGyver går på tv (ja, klockan är 11.20 och jag sitter och sölar framför tv:n), nostalgi på hög nivå! Minns att jag och Henke alltid kollade på det när mamma och Ulla var på 'Body building' i Derome gymnastiksal. Det var tider det =)
Men jag måste nog säga som min kära gamla vän Annelie sa i sin blogg när hon diskuterade huruvida dagens barn skulle gilla McGyver eller ej: Hade McGyver ägt en mobiltelefon hade det inte funnits någon serie ;)

Försöker få koll på var diesel-butiken här i Malmö ligger. Har kommit så långt att jag vet att det ska finnas en iaf, nu ska jag bara hitta den också. Har nämligen hittat ett par sjukt snygga skor som jag bara måste ha!

så nu ska jag ut på jakt =)

Ha en bra dag!



RSS 2.0