Gräsklipparmarodör!

Glömde ju berätta igår att jag lyckades köra sönder gräsklipparen som alla i lägenheterna där jag bor använder...
Gräset var ganska långt (som det oftast blir innan jag får tummen ur) så jag hade klippt det på en lite högre höjd först för att sen gå över det en gång till. Helt plödsligt ramlar hela ljuddämparen av! Bara sådär! Gick upp till Henke och bad honom komma och kolla och han konstaterade att detvar rätt kört... Det var gängor som ofanns och bultar som gått av och jag vet inte allt... Så det var bara snällt att gå in och sätta sig och skriva en felanmälan till förvaltningen.
Men på det stora hela blev det rätt lyckat ändå för det resulterade även i att jag tog tag i de andra sakerna som krånglat hemma så nu har jag en ny toasits och snart en ny, icke läckande, kran i köket =) Inget ont som inte har nå't gott med sig!
Igår var jag hemma i Bjurum och blev bortskämd med både grillat och rabarberpaj. Sån't gillar jag =)
När jag kom hem (runt 23) var det bara att sätta igång och baka efterrätten som jag lovat att jag skulle fixa till kvällens grillning med dansen. När det sedan var dags för sängen kom jag på att denna helgen kommer bli lite fullspäckad och att jag inte var speciellt förberedd för det...

Ikväll som sagt är det grillning med danstjejerna och det kommer troligtvis innebära att man inte kommer i säng i tid (inte för att jag någonsin gör det men ändå...) Sen är det jobb som vanligt i morgon. Problemet är bara att sen ska vi åka direkt upp till Nynäshamn för att kolla på cross på söndag och jag vet lixom inte var jag ska få in tiden att packa till det... Det får väl helt enkelt bli i natt ;)

Jag fick iaf vart borta på Anneberg igår och kollat över det sista jag behövde för att kunna göra färdigt SM-budgeten. Det var skönt för det har hängt över mig lite och jag har vart där flera gånger utan att nå'n där har haft nyckel till kontoret så jag fått tag på grejerna jag behövde men nu är det iaf löst och ska bara sammanställas, och det hinner jag ju göra på väg till Nynäs.

D e illa nu...

Operationen gick bra. Lite stel och så men går utan större problem =)

Helgen spenderades i Smögen med Annelie Maria och Hannah. Vi njöt av det fantastiska vädret, umgicks grillade och drack lite vin... Blev en hel del strosande och jag har haft sådan grym träningsvärk i mina vader! Antar att jag gått lite konstigt iom operationen och belastat annorlunda för SÅ dåligt tränad vill jag inte tro att jag är...
Blev en hel del fotat också :

















Gick även förbi en bil med ett ganska kul företagsnamn tyckte jag:


Jag berättade ju att vi äntligen kommit på vad vi skulle köpa till pappa i födelsedagspresent. Häromdagen när han kom hem från jobbet simmade det 4 nya guldfiskar i dammen. De andra vi hade frös ju tyvärr ihjäl i vinter...
Så jag och syster hälsar dem välkomna till  Bjurumsdammen och hoppas att de kommer trivas =)

Nu kommer illa-sakerna som rubriken handlar om...
I måndags när jag stor på toa framför spegeln på jobbet såg jag ett hårstrå på mitt huvud som DEFINITIVT inte hade samma färg som resten av håret!!! E INTE ALLS NÖJD med denna upptäckt även om strået i fråga är long gone...
Sen ville jag även göra klart en annan sak om det är någon som undrar varför jag helt plödsligt skaffat mig dubbelhaka och ser ut som ett svullo i framför allt ansiktet, så beror detta på att jag för tillfället går på kortisondiet för att få ordning på magen och har fått trappa upp min dagliga pillerdos som i normala fall ligger på 4 friska tabletter om dagen till kopiösa 15 olika tabletter under lite olika tider på dagen! Helt sjuukt och känns inte alls hälsosamt men jag hoppas på att det lägger sig snart så jag kan slippa kortisonet och gå tillbaka till det vanliga. Har jag tur försvinner väl det uppsvällda lika fort som det kom...

Vill även tacka Göran för den goda maten han bjöd mig och Henke på i söndags, det var SÅÅ mycket bättre än mackan jag skulle ätit om han inte hört av sig =)

Kram på er!

Soon I'll be in the OR...

Lider med Robban och Henke som kånkade 220 mil ner till Italien för att köra VM och sen inte fick tävla. Lördagens kval blev inställt pga tjock dimma och i stället kördes allt på söndagen (då det vanligtvis bara är själva tävlingen som körs) Detta innebar att de inte fick någon träning på banan innan kvalet och också att alla 32 ekipage fick köra i samma kvalheat och inte uppdelade i två grupper som det brukar vara. Som om inte detta vore illa nog rasade motorn under kvalet innan de hunnit sätta någon bra tid så de blev 2:a reserv och fick inte köra någonting... =(

Idag står det operation på schemat så om någon timma ligger jag på en brits nedsövd med nån skum läkare grävandes i min ljumske... Men d e inte så illa som det låter bara en sketen titthålsoperation. De ska gå in och dela på nån sena som tydligen inte ligger riktigt där den ska om jag har fattat det rätt. I höstas när jag gjorde andra sidan gick allt hur bra som helst så jag hoppas på samma sak denna gången. Har jag tur blir jag helt omringad av mina vänner sjuksjöterskorna också eftersom Hannah är narkossyrra, Annelie är på postop där man vaknar upp efter att man blivit sövd och Maria och Louise jobbar på ortopeden där jag ska hamna efteråt, så jag känner mig trygg =)
Nu är det dags för en sista dusch med den där konstigt luktande tvålen som man måste tvätta sig med. Sen kommer mamma kommer och skjutsar in mig. Hoppas på att få komma hem igen ikväll och INTE behöva sova på sjukhuset för det vill jag inte. Så kul är det inte att vara där... Har laddat upp med massa tidningar och tidsfördriv så jag ska kunna hålla mig sysselsatt. Sist tog det ju ett par timmar innan jag fick komma in till operation.

Slog på tv:n nu och såg att det går både Felicity och gamla hederliga Beverly Hills nu såhär på morgonen, har jag tur så går de varje dag så jag har något att kolla på ;)

Wish me luck!

Helgen

Tävlingen gick bra och pengarna är på banken. Som vanligt körde det ihop sig lite, precis när jag skulle gå till startrakan för att fota ringde de och sa att de behövde mer växel i kiosken och att jag behövde låsa in lite av kontanterna från entrén. Hann inte upp för att stå i startkurvan så jag fick ta andra kurvan i stället. Så där står jag och fotar när de kommer och då ser jag värsta vurpan!

           

Efter ett tag inser jag att det är Coffe & Joel som ligger där... Det såg inte så bra ut och Coffe fick bäras av banan på bår. Wallavouri kultade nedför en av backarna men det var ingen fara på taket. Resten av heatet gick bra och Robban och Henke låg hack i häl på Henke och Tobbe hela heatet och Folkesson och Tim kom trea. I andra heatet krånglade kopplingen igen och de fick stopp i startkurvan och kom iväg toksist. De gjorde dock den grymmaste körningen jag någonsin sett och körde upp sig till andraplats före Sörpa och Andreas. GRYMT!!!

Efter prisutdelningen tog jag Karro till hjälp för att räkna pengarna. Sen åkte jag med Patrik till stan för att få in dem i serviceboxen. När vi stod där och stoppade in påsarna hörde jag att det kom folk och blev lite nervös. Det kom två yngre killar som gick runt och pratade och såg allmänt misstänkta ut. Jag blev supernervös och jag såg att Patrik också började undra lite. Var såå himla skönt när luckan stängdes om den sista påsen... Sen åkte jag hem till Karro för att hämta mina saker och vi käkade varma mackor innan jag åkte hem och a mig. Var så himla skönt att komma ner i sängen. Var ju på Surf's up på Oscars på onsdagkvällen så jag la mig vid två och gick upp igen kl sex så jag hade inte så många timmars sömn i kroppen... Det var fullt ös hela dagen så jag hann lixom inte med att känna efter men det var ruskigt skönt att lägga huvudet på kudden. La mig vid elva och stensov tills det var dags att gå till jobbet.

Fick höra av Charlotte att Coffe spräckt bäckenet och att Joel brutit tummen och behöver opereras. Ingen kanonstart på säsongen direkt  =(

Fredagkvällen spenderade jag och Karro tillsammans med Cissi, Jokob och Jakobs bror Mårten. Vi började med käk på 'Big boy's' och avslutade med cheescake på Harrys. Supermysig kväll.

I går efter jobbet sate jag mig framför tv:n och var lite produktiv:

(1 st sparbössa)            (1 st bra å ha låda)
                 

På kvällen var Karro och Fredrik här. Vi käkade tacokycklinglasagne, drack vin och kollade på en usel film om Coco Chanel. Jag och Karro såg 'Coco before Chanel' för någon vecka sedan och tänkte att vi ville se de andra också.
MISSTAG!!
Denna hette nog 'Coco och Igor' eller nåt sånt men den var helt dyster och mörk och inte bra alls... Men sällskapet var ju iaf trevligt ;)
Vi smällde i oss allt för mycket mat och godis och jag gick och la mig med magen i vädret som om jag var gravid i sjätte månaden... Det blev en tidig kväll vilket resulterade i att jag vaknade vid åtta. Gick upp och skämde bort systra mi med nybakta scones även denna morgon och sen bar det av på krukjakt. Karro ska plantera en Clematis på balkongen och behövde en rejäl kruka. Vi började i Veddige och fortsatte till Åkraberg och Bröderna Eriksson.
Var en sväng förbi Sanddamm och kollade när Milla och Christer målade. Kom äntligen på vad vi ska ge pappa i födelsedagspresent (aningens försent dock...) men det vågar jag inte skriva om här om utifall att mamma lyckats klura ut hur hon ska klicka på länken jag lagt upp för att kunna läsa bloggen så det får vänta tills han fått den...
Väl hemma klippte jag gräset, rensade melan plattorna och förde krig mot maskrosorna i gräsmattan. Tror jag fått
upp de flesta med resultat att det nu ser ut som om jag har haft en hel hord mullvadar i gräsmattan i stället...

Fick även planterat ner smultronplantorna jag fick av Karro och rosmarinen som jag köpt samt sått blandsallad i min sinkbalja så nu är det bara att vänta på att det ska börja växa. Måste bara komma ihåg att vattna också...
    

Nu ska jag smita upp till Göran och hjälpa honom väja tapeter och kansek få mig en kopp te också om jag har tur =)

Puss och Kram!

SM-premiär

I morgon är det dags för årets SM-premiär i sidvagnscross. Det har vart många vändor fram och tillbaka om tävlingns vara eller icke vara... Först handlade det om att ombyggnaden skulle hinna bli klar efter den långa vintern som försenat allt en hel del och det sista var det kommunen som inte tycker att vi ska får köra för att någon nyinflyttad granne tycker att det brötar för mycket.
Jag tycker att han kunde gissat sig till det när han flyttade dit jag!!! Men nu blir det iaf av och nu står mitt hopp till att allt regn skall komma ner idag och hålla sig långt långt borta i morn.
Ska dit halv sju ikväll för att sitta i anmälan och förbereda det sista. Sen hoppas jag att jag ska få någon med mig till 'Surf's up' på oscars efter det. Tycker att det lät som en bra idé att gå dit och spana på lite vackra surfare ;) Blir ju väldigt lugnt eftersom jag ska va på Anneberg igen kl. 07.00 då anmälan öppnar igen men man e ju inte den som e den...

Vi har fått så galet mycekt gratisreklam för tävlingen i år så det borde bli publikrekord om inte vädret sviker oss. För det första har båda tidningarna vi annonserat i lyckats sätta in dubbla annonser. Bra för oss men man undrar ju hur de på annonsavdelningen tänker... Sen var det ett reportage på hn:s web-tv om Robban och Henke som var jättabra och som ni alla borde kolla in:
http://tv.hn.se/player/play/118101
Plus att Coffe och Joel var på raido halland i morse också:
http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2361415&BroadcastDate=&IsBlock
Bra jobbat grabbar och lycka till i morgon =)

Idag var jag med mamma på fritidscenter i Åskloster för att titta på dynor till campingstolarna. Åk aldrig dit och för allt ivärlden köp ingenting där! Det är definitivt ingen affär man vill gynna! Gubben som jobbade där var så otrevlig och besserwissrig så jag orkade inte ens lyssna på honom. Jag sa till mamma att om hon köper dynor där kommer jag aldrig att sitta i dem. SÅ DET SÅ!

Sen har jag testat kameran på mobilen och måste säg att jag är impad =)

                                  

Nu måste jag skynda mig att packa klart och åka in till Karro som ville köra ett second-hand-race i eftermiddag.

Tack och hej!

Yiiihaaa!!!

DEN KOM!!!! Prylbögen i mig hoppar högt =)

...ville bara säg d lixom...


Jag gjorde det igen...

I tisdags åkte jag till Bjurum efter jobbet för att träffa familjen. Skulle egentligen var hemma och bakat och förberett inför onsdgens 'symöte' (som åtminstone för mig handlar mest om att få höra det senaste som hänt på bygden) Men eftersom Karro skulle dit tänkte jag att det kunde vart kul om vi träffades allihop så jag tänkte att jag gör kakan där, städa hinner jag ju göra i morn. Oj vad jag ängrade det beslutet senare på kvällen...

Vi kollade på Ugly Betty först (kan man ju inte missa...) och efter det var det baktime. Hade tänkt göra cheescake och hade köpt allt jag behövde och så, när jag skulle hälla i den i formen var jag noga med att INTE ta den formen som läckte när jag bakade till Mias möhippa. Sagt och gjort, in i ugnen. Efter en stund när jag kikar in i ugnen ser jag att det ligger något på bottnen på ugnen och funderar på vad det är mamma har lämnat kvar där innan det slår mig!
DET HAR HÄNT IGEN!!!!!
Ska minsann tänka mig för både en och två gånger innan jag varken bakar hos eller lånar formar av min mor igen... Nu har jag iaf slängt de formarna som läcker så ingen annan behöver göra om mina misstag! GRRRR!!!

Igår på jobbet ropade Mats upp mig i butiken och sa att det var något jag måste se...

Ifall ni inte ser vad det är så är det en halväten macka som Andreas lagt bakom disken. Nice =)

Nu ska jag fortsätta vänta på att posten ska komma med våra varor, hoppas nämligen att min telefon kommer vara med idag. Men det är inte säkert så jag kommer säkert gå hem gravt besviken och behöva vänta ända till måndag... Tur att jag i så fall kommer piggas upp av tacobesök och allmänt mys med Mia och barnen på Skogsäng i kväll =)

I morn har jag bestämt att det inte ska regna (i alla fall inte på kvällen) för vi ska till Solbacken och kolla på Arvingarna. Ska bli så himla kul! Är ett gäng på 20 pers som ska sitta på Skogsäng före och sen blir det buss ut i tassamarkerna.
SÅ INGET REGN TACK!

Jag har blivit med.......soffa =)

Ja då var den beställd, min nya soffa. Så kom förbi i mitten på juni (om leveransen funkar som den ska...) så får ni se =) Tror det kommer bli super! Hittade lite ljus och grejjer också så nu har här pyntas och piffas!

                                          

I lördags kom min granne och knackade på (pensionär som de festa andra grannarna här...)

Han: 'Det har kommit till min kännedom att de tänker måla om husen här'
Jag: 'Jaha'
Han: 'Jag har hört att de tänker måla dem röda med svarta knutar'
Jag: 'Jaha'
Han: 'Vi tycker att vi borde blivit tillfrågade om vad vi tycker, vi vill ha kvar de ljusa färgerna, så jag har satt ihop en liten enkät där vi visar vad vi tycker'

Och så visar han mig ett papper där man skulle skriva under och kryssa för vad man tycker
1. Vill ha kvar ljusa färger.
2. Att förvaltningen ska välja.
3. Spelar ingen roll.
Att dom ens orkar bry sig! Men som sagt, de är ju pensionärer och har väl inte så mycket annat för sig...

Fick också en ny kommentar av en grabb på Oscars i lördags som tyckte att jag var lik Sanna Kallur. Otroligt smickrande även om jag inte kan se likheten själv, men vad fasen, hon e ju snygg så jag ska inte klaga! ;) Men jag ska kanske inte säga ny för han var tydligen en av dem som sagt det förr sa han.

Och så har jag gjort det... Jag har druckit det äckliga he...vetet!!! Två gånger!!! Och inte får jag äta något mer förrän efter läkarbesöket... Så det har vart, och kommer att bli, ett par härliga timmar utan fast föda nu =(

Tack och hej!


RSS 2.0