Bortglömt inlägg...

Hittade detta inlägget som ett utkast, var ju lixom meningen att det skulle vart inlagt när det skrevs i tisdags...

I söndags när jag kom hem var det nån jäkel som bakat i mitt kök utanatt röja upp efter sig! Jag hatar sånt!
Tyvärr händer det ganska ofta hemma hos mig... Denna gången hade jag varit riktigt seriös faktiskt. Vi hade ju prinsessfest i lördags och eftersom jag var ledig både fredag och lördag hade jag erbjudit mig att baka en prinsesstårta. Har länge velat pröva att göra sugarpaste och tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle då jag hittat ett recept som verkade bra.
Det började sådär med att kakan som stod i receptet blev bra i kanterna men som kladdkaka i mitten. GRRR!!! Efter att ha övergått till farmors säkra recept på tårtbotten gick det bättre =) Vaniljkrämen förflöt också utan större problem och likaså sugarpasten, det var lixom mer tiden som var problemet...
Tänkte ju gjort det mesta på fredagen så jag bara hade garneringen kvar till lördagen men det blidde lixom inte så (kom lite solning i det fina vädret och lite grillning och eldning på lagret emellan) Sen fick min mage spel på fredagkvällen så jag spydde fram till fyra på mornen så jag kom inte direkt upp i tid heller... Men det är en annan historia...

Till slut blev jag iaf färdig och riktigt nöjd med resultatet måste jag säga =)

Kul var det med så är det någon som behöver en tårta är det bara att höra av sig ;)

Prinsessfesten blev lyckad, bröllopet var snyftigt vackert och våra tiaror glittrade ikapp med Victoria & Daniels leenden. Tyvärr tog vi beslutet att avsluta kvällen på socitén vilket jag skulle vilja säg var mindre lyckat... Inte kul alls, faktiskt nästan osmakligt skulle jag vilja säg... Det var nämligen 'Victoria secret' visning den kvällen, vilket innebar skabbigt smala 15-åriga tjejer som inte ens fyllde ut underkläderna de visade upp. Tragiskt!

Receptet:

Farmors sockerkaksbotten
(liten tårta, form på ca 22cm)

- 3 ägg
- ½ kkp socker
- ½ kkp vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker i 5 min. Blanda ner resten och häll i en smörad och bröad form.
Gräddas mitt i ugnen på 175 grader 50-55 min.

Vaniljkräm

- 4 äggulor
- 3 dl mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- 3/4 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 2+2 dl vispgrädde
- 1 dl kvarg el. kesella

Blanda äggulor, mjölk, vaniljsocker, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning. Vispa grädden fast och vänd ner i vaniljkrämen tillsammans med kvargen/kesellan när krämen svalnat.

Orkar/har man inte tid att vara så seriös att man gör krämen själv skulle jag tro att det funkar lika bra att köra med pulvervarianten (vaniljsås som man bara gör tjockare) har inte testat detta själv än men tänkte göra det nästa gång.

Sugarpaste

- 1½ tsk gelatinpulver
- ½ dl matolja
- ½ dl vit sirap
- 7 dl florsocker

Häll vatten och gelatinpulvret i en kastrull och värm tills gelatinet smält. Tillsätt matoljan och sirapen. åt svalna 15 min. Sikta florsocker i en skål och häll vätskan över. Knåda till en slät massa. Förvara massan i en påse så den inte torkar. Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.

- jordgubbssylt/kompott

Dela sockerkaksbottnen i två delar, lägg på jordgubbssylten/kompotten och en tredjedel av vaniljkrämen. Lägg på den andra bottnen och lägg på resten av vaniljkrämen. Ställ i frysen i  1 timma. Vispa under tiden resten av grädden och kavla ut sugarpasten tunnt till en cirkel som är ca 5 cm större än tårtan på alla sidor. Bred sedan ut grädden över kakan, lägg över sugarpasten och skär rent runt kanten.

Garnera med smält vit choklad som spritsas i ett fint mönster och sikta över florsocker. Jag använde även silver och guldkulor att garnera med. Fick pensla med lite vatten för att de skulle fastna. Kronan gjorde jag av guldpapper.

Flodhästfejs och toabilder

Var på återbesök hos magdoktorn i måndags. Vet ni vad han sa?
'De här medicinerna du äter gör att du samlar på dig allt för mycket vätska.'
No kidding! Jag ser ju ut som en uppsvälld flodhäst!!!
Så nu blir det snabbare nedtrappning av kortisonet så får vi se om det hjälper sen hade han ev. nån annan sorts medicin som vi kunde prova om det inte blir bättre... Om jag fattade det rätt (och det är minsann inte lätt när farbror doktor sätter igång och ska förklara något...) så är mitt immunförsvar FÖR bra, hur det nu kan vara det, och den andra medicinen han föreslog var något som tar ner immunförsvaret och kan hjälpa på det sättet istället.

När vi åkte hem från Nynäshamn förra helgen hittade jag en ny klockren toabild:

När vi var i singapore och det var vanliga toaletter och inte det sedvanliga hålet i golvet kunde man aldrig sitta på ringen för den var nedsmutsad av skoavtryck! Där hade dessa klistermärkena behövts, här är det väl kanske tveksamt men lite kul var det att se den sitta på toalocket =)

I fredags var jag och Kristoffer på jobbet på kick-off med Marknad Varberg på socitén. Jättetrevligt och galet god mat. Det var smakprov från Bodegans Amerikainspirerade meny som jag verkligen kan rekommendera. Efteråt var det smygpremiär inför schlagertorsdagarna och jag och töserna (som kom senare) släppte oss på dansgolvet.

På lördagen var det jobb och sen hem till Karro och göra sig i ordning inför Andreas bröllop.
Vi träffades hemma hos Kristoffer och åkte i samlad trupp därifrån. Det var på Majas och när alla kommit blev vi ombedda att gå ner på stranden. Det tar ett tag innan vi inser att det är Andreas och Cicci som kommer paddlandes på var sin surfbräda (SUP) Jag misstänkte det dock ganska tidigt eftersom Annelie lustigt nog berättade kvällen innan att hon sett Andreas SUP:a i läjet så där blev han allt lite avslöjad ;)

Andreas tappade balansen och trillade i och fick vigas dyngsur, men glad.
Det var en jättefin, avslappnad vigsel. Sen blev det bubbel och fantastisk mat även denna dag. Festen var superlyckad! Magnus och Malin hade skrivit ett telegram som jag läste upp där de skrivit om Andreas expert-anda och att han säkert hade både expert-kalsonger och bälte på sig. Det roliga var att han verkligen hade expert-sockar på sig som han visade upp =)
Sen måste jag säga att jag är väldigt nöjd med presenten som jag snickrade ihop. Vi pratade om vad vi skulle ge dem och Andreas hade sagt att de önskade sig biobiljetter så det började vi med. Sen pratade vi om att kanske ge dem en korg från Tovedahls, men kom vi fram till att vi får så mycket mer om vi fixade det själva så jag tog på mig att handla ihop lite olika grejer som vi sen skulle sätta i en stor zinkbalja som de skulle få. Jag funderade mycket på vad man skulle köpa och tänkte att det hade vart kul att ha något tema på alltsammans. Kom på att Cicci är ganska miljömedveten och bestämde mig för att köpa så mycket som möjligt ekologiskt och/eller närproducerat. Det blev en salig blandning med vin, pasta, ostar, kex, oliver mm. de blev jätteglada så det kändes bra!
Av någon outgrundlig anleding valde jag att hoppa av i stan och inte hemma hos Karro trots att klockan var typ halv två och jag inte skulle komma in någonstans så jag fick snällt traska hem... När jag kommit dit ringde Karro och sa att dom kommer dit på efterfest så det var inte lönt att jag gick och lade mig. Satt väl uppe till fyra-isch... Anton sov på soffan så jag och Karro sov i hennes säng.

Vaknade vid nio av att det var galet varmt och jag kunde verkligen inte somna om. Efter en stund hade jag även väckt Karro så vi gick upp och åt lite frukost. Sen fick vi för oss att vi skulle gå ner och bada så vi skrev en lapp till Anton, tog på oss bikinin och gled ner mot ankaret. När vi väl kom neråt insåg vi att det blåste gaanska mycket så vi la ner badplanerna och la oss lite mer skyddat och bara solade i stället. Vid tolv när vi började bli hungriga spontanåkte vi till ge-kås! Började med lunch innan shoppingen. Hittade varsin klänning och lite annat smått och gott. På kvällen kom Karro hem och grillade och kollade lite Vietnam-fakta.

Det var en hektisk helg och jag känner att sömnbristen har kommit ikapp mig nu de sista dagarna. Gå och lägga sig har ju lixom aldrig riktigt vart min grej...

Tack och hej!

Kyckling och rotfruktsåda

Idag har jag överträffat mig själv med min fabulösa malagningskonst! Dagens middag var verkligen superb och jag hade gjort den helt själv. Det var grillad kyckling med rotfrukter och kall sås och blev galet gott!

Kycklingen marinerade jag i vitlöksmarinad och kryddade med citronpeppar och örtsalt. Rotfrukterna, potatis morötter och palsternacka gjorde jag i ugnen 225 grader ca 40 min. Lägg allt i en ugnsform och ringla över 1 msk olja och en msk honung och krydda med salt, peppar och rosmarin. Kokte lite broccoli och blomkål till också. Såsen gjorde jag av creme fraiche där jag mosade ner fetaost och kryddade med vitlök, peppar och persilja. Superenkelt och supergott!

Efter maten var jag ute och gick en sväng med Göran. En mycket spännande promme där vi såg både:

(vildsvinsspår)


(och en snok)
Vi gick också igen om en del viktiga samtalsämnen som bla. matlagning och orkidéer ;)

Häromdagen råkade jag köpa en guidbok om Vietnam på waldrapps utförsäljning och det ser ut som om det blir Vietnam och Kambodja som blir nästa mål för mig och systeryster =) Har varit sugen på att åka dit ända sedan vi var i Thailand så det kan nog bli bra. Kanske tar och skaffar oss ett dykcert också... Så det blev Vietnamplugg hela vägen upp till Nynäshamn i lördags och det ser lovande ut kan jag säga. Kul att ha fått en ny resa att planera, har ju inte bestämt när än men troligtvis i början av nästa år.

Som sagt åkte vi ju upp till Nynäshamn i lördags när jag jobbat klart, för att kolla på cross. Vi gjorde ett pitstop och fick i oss lite vin och grillat hemma hos Berit och Sven-Olof i linköping. Kom upp till banan vid 22 och där blev det lite mer vin, rosé denna gången och trevligt sällskap. 
Kvällen resulterade i att vi fick ett nytt smeknamn: Systrarna rosé - det är minsann ett smeknamn att leva upp till! ;) Tack Pierre för att du lagt den bördan på våra axlar!

Tävlingen var faktiskt riktigt spännande! Robban och Henke tog första starten och ledde ett tag innan Henke och Tobbe kom om. Andra heatet blev det också lite fight eftersom Henke bromsade stopp så Robban kunde köra om men det höll inte hela heatet och de slutade tvåa i båda heaten. Hoppas det går lika bra i Polen till helgen.

Igår var jag ledig och spenderade en hel del tid i solstolen på baksidan. Fick även sytt på den nya thyllkanten på klänningen jag ska ha på Andreas bröllop/40-årsfest på lördag samt sytt klart gardinerna jag köpte på rean i vintras (mönstret var dock somrigt) så jag tycker jag var ganska produktiv. Var skönt att komma in och svalka sig med jämna mellanrum. 

Pillade även en hel del på en telefon som jag tagit hem för att testa också och jag måste såga att prylbögen i mig är kär på nytt... Vivaz släng dig i väggen säger jag X10 mini rules!!! Den är mycket snabbare och precisare när man skriver och android slår symbian med hästlängder! Vivazen hade bättre kamera men allt det andra överväger definitivt så för tillfället är det den som gäller för mig =) Testade lite på lunchen i tisdags och tycker ändå resultatet är helt ok.
  
På kvällen var det grillning i Bjurum med Louise, Simon och barnen som stannade till på väg ner till Legoland.

Nu måste jag slita mig härifrån och börja packa för helgens strapatser. I morn ska jag och Kristoffer (på jobbet) på kick-off med marknad varberg på Socitén. Det innebär gratis mat och två öl och sen är det smygpremiär inför schlagersommaren så jag hoppas det kommer mycket folk. Jag jobbar på lördag så jag ska sova hos Karro och sen på lördag hinner jag inte hem efter jobbet då Andreas bröllop/fest är kl fem så det blir att åka tillbaka hem till Karro och göra sig fin på nytt. Kommer vara ganska trött på söndag har jag en känsla av...

Ha en bra helg!


RSS 2.0