Kyckling och rotfruktsåda



Idag har jag överträffat mig själv med min fabulösa malagningskonst! Dagens middag var verkligen superb och jag hade gjort den helt själv. Det var grillad kyckling med rotfrukter och kall sås och blev galet gott!

Kycklingen marinerade jag i vitlöksmarinad och kryddade med citronpeppar och örtsalt. Rotfrukterna, potatis morötter och palsternacka gjorde jag i ugnen 225 grader ca 40 min. Lägg allt i en ugnsform och ringla över 1 msk olja och en msk honung och krydda med salt, peppar och rosmarin. Kokte lite broccoli och blomkål till också. Såsen gjorde jag av creme fraiche där jag mosade ner fetaost och kryddade med vitlök, peppar och persilja. Superenkelt och supergott!

Efter maten var jag ute och gick en sväng med Göran. En mycket spännande promme där vi såg både:

(vildsvinsspår)


(och en snok)
Vi gick också igen om en del viktiga samtalsämnen som bla. matlagning och orkidéer ;)

Häromdagen råkade jag köpa en guidbok om Vietnam på waldrapps utförsäljning och det ser ut som om det blir Vietnam och Kambodja som blir nästa mål för mig och systeryster =) Har varit sugen på att åka dit ända sedan vi var i Thailand så det kan nog bli bra. Kanske tar och skaffar oss ett dykcert också... Så det blev Vietnamplugg hela vägen upp till Nynäshamn i lördags och det ser lovande ut kan jag säga. Kul att ha fått en ny resa att planera, har ju inte bestämt när än men troligtvis i början av nästa år.

Som sagt åkte vi ju upp till Nynäshamn i lördags när jag jobbat klart, för att kolla på cross. Vi gjorde ett pitstop och fick i oss lite vin och grillat hemma hos Berit och Sven-Olof i linköping. Kom upp till banan vid 22 och där blev det lite mer vin, rosé denna gången och trevligt sällskap. 
Kvällen resulterade i att vi fick ett nytt smeknamn: Systrarna rosé - det är minsann ett smeknamn att leva upp till! ;) Tack Pierre för att du lagt den bördan på våra axlar!

Tävlingen var faktiskt riktigt spännande! Robban och Henke tog första starten och ledde ett tag innan Henke och Tobbe kom om. Andra heatet blev det också lite fight eftersom Henke bromsade stopp så Robban kunde köra om men det höll inte hela heatet och de slutade tvåa i båda heaten. Hoppas det går lika bra i Polen till helgen.

Igår var jag ledig och spenderade en hel del tid i solstolen på baksidan. Fick även sytt på den nya thyllkanten på klänningen jag ska ha på Andreas bröllop/40-årsfest på lördag samt sytt klart gardinerna jag köpte på rean i vintras (mönstret var dock somrigt) så jag tycker jag var ganska produktiv. Var skönt att komma in och svalka sig med jämna mellanrum. 

Pillade även en hel del på en telefon som jag tagit hem för att testa också och jag måste såga att prylbögen i mig är kär på nytt... Vivaz släng dig i väggen säger jag X10 mini rules!!! Den är mycket snabbare och precisare när man skriver och android slår symbian med hästlängder! Vivazen hade bättre kamera men allt det andra överväger definitivt så för tillfället är det den som gäller för mig =) Testade lite på lunchen i tisdags och tycker ändå resultatet är helt ok.
  
På kvällen var det grillning i Bjurum med Louise, Simon och barnen som stannade till på väg ner till Legoland.

Nu måste jag slita mig härifrån och börja packa för helgens strapatser. I morn ska jag och Kristoffer (på jobbet) på kick-off med marknad varberg på Socitén. Det innebär gratis mat och två öl och sen är det smygpremiär inför schlagersommaren så jag hoppas det kommer mycket folk. Jag jobbar på lördag så jag ska sova hos Karro och sen på lördag hinner jag inte hem efter jobbet då Andreas bröllop/fest är kl fem så det blir att åka tillbaka hem till Karro och göra sig fin på nytt. Kommer vara ganska trött på söndag har jag en känsla av...

Ha en bra helg!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se