Granmördare...



Idag har min gran sett ljuset för sista gången. Jag styckade honom med sekatören, stoppade undan bevisen i en sopsäck och nu vilar han på komposthögen. Det har varit aktuellt att befria honom från hans lidande ett bra tag nu men jag har lixom inte riktigt haft tid (eller lust för den delen) Idag visade han dock tydligt hur illa det var ställt då han med en dödsryckning kastade en av kulorna i golvet. Givetvis var det inte en av plastkulorna så jag fick börja med att sopa skärvor innan jag tog tag i det riktiga arbetet...


I tidags hade Karro bjudit in till spa-kväll i Bjurum. Hon hade fixat Christers badtunna plus att bastun var varm och bubbekbadkaret påfyllt. Var supermysigt! Vi började med att grilla lite korv innan vi gav oss på spaandet. Vi turades om på bastun och badkaret och när tunnan äntligen var varm hoppade vi i alla elva. Det var riktigt mysigt att sitta där i värmen medan snön yrde och vinden ven omkring oss.

Sen var det ju den där lilla petitessen med min födelsedag också...
I onsdags hade jag lite kalas för familjen. Jag var ledig hela dagen så jag hade gott om tid att städa och fixa mat. Till förrätt hade jag melon med skinka och brieost som jag satt på tandpetare, till huvudrätt blev det soppa med kyckling och cashewnötter (tack Annika för receptet) och efterrätten bestod av chokladmoussetårta. Efter detta tror jag de flesta var mätta och belåtna, det var iaf jag.
Lägger upp recptet på soppan i slutet på inlägget om det är någon som är sugen på att prova. Den är superenkel att göra och det blir kanongott när man får kycklingen och nötterna till.
Det var ett mysigt kalas där vi gick igenom allt från badtunnor till monarkins vara eller icke vara. Och presenterna var toppen så tack så mycket! Måste erkänna att Sandras var årets favvo. det var ett pimp-kit till mitt wii

Supersnyggt och så himla jag! Blev ju inte heller sämre av att jag även fick nya super mario så det kan nog bli en och annan timma framför det nu...
På torsdagen (själva födelsedagen då) snöade det i princip hela dagen så jag gjode inte mycket. Det var meningen att vi skulle tittat på bandyn men vi hoppade det med tanke på vädret och väglaget (och med tanke på att de förlorade med typ 11-2 missade vi nog inte så mycket). Jag åkte ut till Bjurum och åt lunch och skurade ur badtunnan innan jag halkade hem igen. Kvällen spenderades på bästa tänkbara sätt i soffan med trevligt sällskap på besök =)

Potatissoppa med kokosmjölk 
(5 pers)
 
1 purjolök
1 morot
2 palsternacka
4-5 potatisar
3 hönsbuljong tärningar eller Kycklingfond
7,5dl-1 liter vatten
1 burk kokosmjölk 400 ml
1 lime/citron
1-2 tsk sambal oelek
grädde
5 st Kycklingfiléer
cashewnötter
bröd
 
Skala och skär potatis, morot, palsternacka i mindre bitar. Skär purjon i skivor. Koka upp vatten med buljongen och lägg i grönsakerna och låt koka mjuka.töm i kokosmjölken och sambal oeleken (Stark så var lite försiktig med den) pressa i saften från limen. Passera nu alltihopa med en mixerstav.
 
Kycklingen steker du antingen i ugnen eller på spisen krydda med salt och peppar (ev citronpeppar). Skär den sedan i skivor när man ska servera och har på ett fat bredvid. Ett gott bröd att doppa till och du har en perfekt bjudrätt.

Chokladmoussetårtan gör jag av mitt kladdkakereceptsom redan ligger uppe (får inte vara för kladdig dock till detta) och sen breder man bara ut mousse av valfri smak ovanpå och låter stå i kylen ngn timma innan men serverar. Blir lite lyxigare än vanlig kladdkaka och framförallt sanslöst gott!

Puss och Kram!




Kommentarer
Postat av: Sandra

Skrivet 2011-01-09 Klockan 11:35:16
Det måste ha rasslat gott i dammsugaren av alla de barren:P Kul att du blev glad för presenten! Den där soppan låter riktigt god faktiskt, får vi prova:)



Kram

URL: http://sandradahlbergs.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se