Adventspyssel



I torsdags var jag Karro och Sara på advetspyssel på Blomsterlandet. Då får man komma dit efter att butiken stänger och göra  sina egna dekorationer. Jag gjorde två 'planteringar' där en utav dem var en som jag tänkte ha adventsljus i. Hittade dock inga ljus i rätt storlek så den blev lixom bara halvfärdig. På ge-Käs hittade jag dock ljus som passade perfekt och nu ser den ur precis som jag tänkte mig när jag började!!
 
Hittade även ett hjärta bland mina pysselgrejer som jag klädde med mossa och dekorerade
Mossan var jag Sara och Mia ute och plockade i måndags morgon innan vi drog igång med plugandet. De visste ett ställe där det växte lummer och då passade vi på att plocka mossa också. Vi diskuterade om någon visste om lummern var fridlyst, det är den, men jag har kikat på det och det står att man inte får plocka och sälja och det ska vi ju inte göra. Var bara cypresslummer som man inte fick plocka alls och det var inte den sorten som växte där vi var (som tur var)...
 
I söndags var det dags för Jossans bakluckeloppis.
Vädret var inte det bästa men vi var några tappra som ställde upp och jag tror att hon fick in ca 1700kr till sitt PROJEKT plus att jag lämnade två kartonger på antikloppisen i gamla affären så jag är helnöjd! Lät även som om hon tänkte ha en till fråmåt våren så det är bara att börja lägga undan saker till den nu.
 
Har också fått beställt min bokashi.
För er som inte vet är det en ny, lite annorlunda sorts kompostering som Karro introducerade mig för. Den är baserad på microorganismer och fungerar inte som en vanlig kompost utan genom en jäsningsprocess. Du samlar allt kompostmaterial i en tätslutande hink och strör över ett speciellt bokashiströ (mikroorganismer och vetekli). När hinken är full sätter man undan den i ett par veckor så att jäsningen kommer igång. Efter det blandar man upp resterna med vanlig jord  och efter ytterligare ett par veckor är den färdig att plantera i. 
Vi (eller mest jag) har själva inte testat hela processen än, har en hink som står på jäsning nu, som snart ska ner i jorden, så allt kan jag inte utvärdera än men den största skillanden är ju att man får sjukt mycket mindre sopor! Vi som sorterar pappersförpackningar, plast och metall får nästan ingenting kvar och framförallt luktar soporna inte illa eftersom man inte slänger någon mat. Visst det luktar lite när du ska tömma ner matresterna i hinken men det luktar inte illa på samma sätt som kompost gör plus att det bara görs varannan, var tredje dag för vår del. Den varianten jag beställt (den på bilden) har även en kran i botten där man får ut överskottsvätskan, som fungerar som supernäring för dina växter.
All info om BOKASHI hittar ni HÄR.
Jag har haft lite kontakt med dem som säljer bokashi så om det är så att ni är intresserade kan jag göra en beställning åt er (finns så man kan beställa på deras hemsida också om man hellre vill göra det själv).
 
Nu är det dags att kliva upp och äta frukost innan Sara kommer för sista spurten på veckans plugg. Ikväll blir det julmarknad på Wapnö!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se