Reslust och äppelpaj



Nu har vi bokat resa! Ska bli så himla härligt att komma iväg och kul att ha något att se fram emot och planera, halva grejen är ju känslan när man bokat och kan börja planera. Vi kommer flyga till Bangkok och därifrån ta oss ner till Chumphon där vi tar båten till Koh Tao för att träffa Daniel (Pierres bror) Efter det blir det nog en sväng på västkusten också så är det någon som har några bra tips på vad man inte ska missa, på någon utav platserna, tar vi gärna emot dem. 
 
Idag är det supertråkigt väder! Det blåser och är grått och tragiskt. I gårkväll innan vi la oss kom det underkylt regn så gatan var glashal. Hoppas Pierre körde försiktig till jobbet. Nog dax att sätta på vinterdäck! Hörde från mor och far att även de hade fått snö. Kanske inte riktigt vad de räknat med men det är förhoppningsvis bättre när de kommer fram.
 
I torsdags finkammade jag och Sara blocket efter böckerna vi behöver till kursen som börjar idag. De böckerna som det står att vi ska ha har inte kommit ut än och kommer inte finnas ute förrän mitten av nov och då har ju halva kursen gått. Då sa de att vi kan beställa den tidigare utgåvan. Problemet är bara att den övningsboken har utgått så den går inte heller att få tag på, om man inte hittar en begagnad då. Jag lyckades få tag på en tjej på blocket som hade textboken, men det var mycket mailande fram och tillbaka så vi får väl se om det kommer någon bok idag. Skulle inte förvåna mig om jag blivit blåst... Sista budet var att skolan hade ringt runt till gamla elever och lyckats få tag på ett gäng böcker som ska säljas på skolan idag så vi får väl se om vi lyckas få tag på varsin övningsbok eller hur det går...
 
Det blev äppelpaj i lördags.
Stekte äppelskivorna i smör och kanel innan jag gjorde själva pajen
Blev supergott så det kan jag verkligen rekommendera!
Ovanpå detta la jag ett skal gjort på
200 gram smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
lite salt
Man smälter smöret, blandar i de andra ingredienserna och breder ut smeten uppepå äpplena. Sedan gräddas pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Fick tyvärr ingen bild på den färdiga pajen men den blev jättegod! Detta pajskalet blir sådär krispigt och gott som det ska vara på en god paj och det går att använda till alla sorters frukter och bär.
Den avnjöts uppe hos Göran där vi även spelade beerpong vilket jag aldrig gjort förut. Ännu roligare blev det av att jag och Göran KROSSADE Pierre, som annars har för vana att ta hem allt vi tävlar i. 
 
Avslutar med en bild från gårdagens kvällspromme
Nu ska jag upp ch förbereda mig för skoldagen, även om vi troligtvis inte kommer få så mycket gjort utan böcker...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se